Pe de alta parte, oamenii care rateaza sansele ce le apar in cale au tendinta de a supra-analiza o situatie. Cercetatorii au definit aceasta atitudine ca paralizie cauzata de supra-analiza. In timp ce acesti oameni sunt blocati in propria minte, usile oportunitatilor se deschid si se inchid cu mare repeziciune.
*** Daca recunosti si la tine insuti aceasta tendinta de a supra-analiza situatiile din viata ta si diversele decizii pe care trebuie sa le iei, atunci este necesar sa lucrezi constient asupra acestei tendinte, invatand sa te deschizi mai mult in fata vietii. Ajutorul unui specialist este recomandabil pentru ca este posibil ca in subconstient sa va confruntati cu „frica de esec”.
Iar aceasta idee ne conduce catre cel de-al treilea obicei important al oamenilor norocosi:
3. Oamenilor norocosi nu le este frica de esec
Aceasta este o alta trasatura pe care Roy Primm ne-o dezvaluie prin intermediul studiului sau. Oamenii norocosi au o toleranta mai ridicata fata de riscuri. Ei au o abilitate mai buna de a a-si asuma anumite riscuri. Ei au abilitatea inconstienta de a evalua riscuri si rezultate posibile, spre deosebire de majoritatea oamenilor. Si nu le este frica de esec!
Daca s-au impotmolit ei cauta noi si noi variante plauzibile, fara a le fi frica sa mai incerce, in timp ce o persoana normala renunta foarte repede, intrand pe sabloane de gandire negative, panica preluand controlul asupra lor.
Iti recomandam si: Sarah Prout: Ai o mentalitate de om sarac?
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9