10. Mentinerea in stari sufletesti negative ca tristetea, grijile de orice fel, gelozia, scepticismul, neiertarea, melancolia, gandul la trecut.
„Astfel de persoane se simt slabite si abia se mai tin pe picioare. Blocarea in aceste stari, din cauza consumului imens de energie, duce in timp la boala, atat la nivelul sufletului cat si al corpului”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.
11. Furia/Mania.
“Intr-o criza de furie consumul energetic este extraordinar de mare, mintea este epuizata, corpul la fel, este tulburata perceptia, se instaleaza o scadere a inteligentei si a memoriei. Dupa o astfel de criza, persoana este epuizata si simte nevoia instinctiva de a se odihni”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.
** Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala.
Foto: Pixabay
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri