23 Octombrie 2017 publicat în Psihologie 77 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Au devenit oare mesajele scrise (chatul) un instrument de a insela si au potentialul de a distruge relatii?

5. Implicarea emotionala.

“Mai presus de toate, atunci cand conversatiile online satisfac nevoile de contact emotional ale unei persoane, este evident ca discutam despre o relatie in adevaratul sens si nu doar despre o conversatie de rutina sau spontana. Un semn de intrebare trebuie sa apara atunci cand pe chat sunt exprimate sentimente sau exista senzatia ca partenerul virtual de conversatie va intelege mai bine decat partenerul real. Daca o persoana se simte mai bine conversand cu cineva din afara relatiei, si nu acasa, este aproape sigur implicata intr-o aventura”.

6. Este evident pentru cei din jur.

„In final, cel mai sigur semn ca flirtul a imbracat forma inselarii apare atunci cand sotul/sotia, prieteni sau persoane apropiate, care ne doresc doar binele, indraznesc sa conteste acest tip de comportament. Aceste obiectii venite din partea celor dragi semnifica automat ca, fie prin continut sau durata, acest gen de comunicare online este nepotrivita si il distrage pe cel implicat de la viata de familie”, este de parere sexologul Gabriela Marin.

In opinia specialistului in relatii de cuplu, flirtul este, in general, privit ca fiind mai putin periculos decat inselatul, dar atunci cand distantele se anuleaza prin intermediul diverselor forme de chat, aventurile amoroase devin posibile chiar si fara o conexiune fizica. Chiar daca lipsa laturii sexuale poate conduce la parerea ca astfel de aventuri sunt mai putin daunatoare pentru relatia reala, din punct de vedere emotional, efectele pot fi la fel de dureroase, concluzioneaza sexologul.


Foto homepage: WilmaVdZ /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri