IN ACEST ARTICOL:
Un elev care va fi tratat asa cum este el in realitate, o fiinta umana care este la scoala tocmai pentru ca nu stie si are de invatat, se va simti in largul lui, va avea curajul sa puna intrebari si sa raspunda fara frica de a fi certat sau pedepsit cu o nota pentru ca nu stie tot ce stie profesorul.

Profesorul nu este “seful” elevului, ci indrumatorul lui!

Este evident pentru toata lumea ca profesorul stie mai mult decat elevul, insa acesta nu este un motiv pentru a cauta de cate ori are ocazia momente in care sa-i arate elevului acest lucru, cel putin nu prin pedeapsa si prin vesnicul “ai gresit!”.

“Noi, ca adulti, cum ne-am simti daca seful nostru, prietenul nostru, parintii nostri, partenerul nostru, persoane importante din viata noastra, ne-ar sublinia de fiecare data “greselile”, iar lucrurile bune le-ar trece cu vederea? Este fara doar si poate un sentiment de frustrare. si cum ne putem astepta ca un copil care este in plina formare pentru viata sa reactioneze pozitiv la astfel de atitudini? Daca profesorii se vor astepta in continuare ca elevii sa invete de frica, este bine sa afle ca acesta este un concept invechit si dovedit ca nefunctional”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de mic dejun rapid cu paste de nuci, fără zahăr adaugat, de la Olini Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane #puimicminunemare: Scrisoare pentru prima zi în care vei pleca la școală...

Elevii merg la meditatii de frica notelor mici de la clasa!

S-a construit un sistem pagubos pentru elev, iar acesta functioneaza si in zilele noastre. De frica notelor mici din clasa, elevii sunt sfatuiti, mai voalat sau mai direct, sa urmeze ore de meditatie.

“Daca profesorii se vor astepta ca elevii sa vina la ei la meditatii de frica notelor mici de la clasa, acestia se vor duce probabil la meditatii, dar la alt profesor. Deoarece, drag profesor care dai note mici, care incerci sa-i dovedesti copilului “puterea ta”, care ii spui repetat ca greseste, ca nu stie, ca nu e bun, probabil ca nu te-ai intrebat pana acum (dar parintii se intreaba!): “daca elevul X este atat de “prost” si are note atat de mici, oare nu cumva TU, drag profesor, nu ti-ai facut datoria de a-l face sa-i placa materia ta, s-o inteleaga si sa si-o insuseasca?”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru.

Cum îi putem ajuta pe copii să se acomodeze mai ușor la școală: Sfaturi pentru părinți CINE ESTE LIVIUS LAURUC, fondatorul Taraful Rutenilor, managerul din spatele succesului cu Carmen Chindriș? Citate despre familie și copii: Expresii pentru iubirea și unitatea familială

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri