Nu avem nevoie de un sistem educational care produce... stick-uri de memorie!
Specialistul in psihologia copilului considera ca, daca ne vom astepta in continuare ca elevii sa invete de frica, nu ar mai trebui sa mire pe nimeni ca atitudinea lor fata de scoala si profesori este una de revolta.
“Bunul-simt instinctual pe care-l avem fiecare in interiorul nostru, le spune si lor ca nu au nevoie sa fie tratati ca niste “prosti care gresesc”, ci incurajati si tratati ca niste fiinte umane cu suflet, care au nevoie de intelegere, acceptare si iubire. Nu avem nevoie de un invatamant care construieste roboti pentru stocare de date sau “stick-uri de memorie cu picioare”. Pentru asta avem laptopuri, tablete, smartphone-uri etc. Avem nevoie de un invatamant care construieste OAMENI! Aveti curajul sa cereti profesorilor sa va incurajeze, sa va aprecieze, sa va fie modele reale, pozitive, constructive!”, conchide psihologul.
* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.
Foto homepage: Oksana Kuzmina /Shutterstock.com
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural