Ajuta-te de Powerpoint sau Prezi!
“Prezentarile digitale, precum Powerpoint sau Prezi, ne vor sustine punctul de vedere, deoarece impactul vizual este mult mai puternic decat impactul auditiv. Prin folosirea multimedia, decongestionam, in primul rand, tensiunea acumulata in noi si, in al doilea rand, vom putea interactiona mult mai usor cu publicul nostru”, explica specialistul.
Relaxeaza-te!
“In cazul in care avem o prezentare in timpul zilei, iar inainte avem o alta activitate mentala-fizica intensa, un exercitiu foarte benefic e sa ne deconectam de mediul in care am fost prins in munca. Cautam o zona de relaxare, un parc, o cafenea unde sa stam singuri, fara companie, sa ascultam o muzica, sa ne deconectam de gandurile care sunt amenintatoare: cum voi intra, unde sa ma uit, daca va tremura vocea, daca ragusesc etc. Creierul in momentul in care ii acorzi timp de relaxare, el se activeaza lent prin a trimite informatii, care ne induc o stare de bine. Acordam acest respiro de 15 – 30 de minute. Nu vom regreta!”, afirma psihologul Lenke Iuhos.
Fii in timp cu toate!
“E bine ca din timp sa fim pregatiti cu toate detaliile pentru iesirea in public. Nu se recomanda sa ajungem la locul unde tinem discursul intr-un suflet, ci trebuie sa ajungem cu 30 de minute sau o ora inainte, pentru a ne pregati psihic pentru acest lucru. Se recomanda sa avem pregatite doua tinute de prezentare, in cazul in care chiar in ultimele clipe inainte de a tine discursul, intervine ceva cu tinuta imbracata, sa avem deja rezolvata problema, acesta tehnica reduce acumularea stresului”, mentioneaza psihologul.
Odihneste-te inainte de a sustine un discurs public si evita sa mananci cu o jumatate de ora inainte!
“Inainte de a sustine un discurs in public, este bine sa fim foarte odihniti. O minte obosita va trada toate emotiile pe care le avem si toata teama pe care o avem fata de actiunea de a vorbi in public si fata de audienta. Este indicat sa dormim cel putin 7-8 ore noaptea, sa dormim de la ora 22, sa ascultam muzica de relaxare inainte de culcare, astfel incat sa ne golim mintea de ganduri. De asemenea, este indicat sa evitam sa mancam cu o jumatate de ora inainte de evenimente, deoarece riscam sa declansam starea de somnolenta si sa alteram calitatea prestatiei noastre publice”, conchide psihologul Lenke Iuhos.
Foto homepage: ESB Professional /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri