Totodata, hipnoterapia pentru atacurile de panica te poate ajuta sa iti recastigi sentimentul de control si normalitate in viata ta. Te poate ajuta sa intelegi ce anume a cauzat anxietatea, sa recunoasteti semnele declansarii unui atac si iti ofera instrumentele necesare pentru a depasi momentul.
Relaxarea este, de asemenea, o parte a terapiei. Atacurile de panica pot provoca adesea sau pot agrava senzatia de anxietate, deoarece te temi de urmatorul atac, fara sa stii cand se va intampla. Tot cu ajutorul hipnozei poti invata tehnici de relaxare, pentru a te ajuta sa reduci stresul si ingrijorarea generala – scazand riscul unui alt atac.
Atunci cand o persoana cu atacuri de panica este motivata sa rezolve problema si dispusa sa accepte sugestii de vindecare, acea persoana schimba literalmente modul in care creierul raspunde la stres/anxietate/panica. Cand schimbi modul in care creierul raspunde, anxietatea si panica vor continua sa se micsoreze, sugestiile vor deveni mai puternice si panica va inceta sa mai provoace probleme.
Foto: coka /Shutterstock
7 sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panica
1. Informeaza-te despre panica si anxietate. Simpla cunoastere a mai multor informatii despre atacurile de panica ajuta la ameliorarea stresului. Asa ca citeste cat mai mult despre anxietate, tulburare de panica si intelege ce se intampla cu tine cand experimentezi un atac de panica.
2. Evita fumatul, alcoolul si cofeina. Toate acestea cresc gradul de risc la atacuri de panica mai alea la oamenii susceptibili. Ca urmare, este bine sa eviti alcoolul, tigarile, cafeaua si alte bauturi cu cofeina. De asemenea, ai grija la medicamentele care contin stimulente, cum ar fi pastilele de slabit.
3. Invata sa controlezi respiratia si fa constant exercitii de respiratie. Hiperventilatia (senzatia de aprindere si apasare a pieptului) este unul dintre cele mai intalnite simptome in timpul unui atac de panica, si cea care genereaza panica. Respiratia profunda, pe de alta parte, poate ameliora simptomele de panica.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice