• persoane care se simt invalidate din punct de vedere social, relational, emotional, profesional, financiar s.a. si refuleaza aceste frustrari agresand persoane sau fiinte aflate in imposibilitatea de a se apara.
• forma de manifestare a tensiunilor emotionale acumulate in timp si neexprimate.
• agresivitatea in forma ei pura, manifestata prin vatamarea intentionata a animalelor este un semn al unor tulburari si dezechilibre de natura psihica, patologica.
• fobii fata de anumite animale domestice. Reactie de frica in fata unei presupuse primejdii, insa acestea se rezolva la psiholog si nu prin agresarea sau uciderea animalului.
• vanatoarea - avea ca scop primar asigurarea resursele de hrana necesare existentei omului. In cazul in care nu exista acest scop, poate fi considerata semnalul unei personalitati sadice.
“In lumea intreaga exista centre pentru terapie cu animale si s-a dovedit atat stiintific, cat si practic eficienta unui animal in cresterea, educarea si vindecarea oamenilor, in special a copiilor. In loc sa-i omoram si sa ne imbolnavim si mai mult sufletele si mintile, ar fi bine sa avem in vedere acest izvor nesecat de iubire si vindecare la indemana noastra. Animalele nu sunt vinovate de problemele sau frustrarile care apar in viata noastra, ele pot fi refulate cu ajutor specializat”, explica Laura Maria Cojocaru.
Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri