“De aceea, când o femeie vede un bărbat lucrând în domenii care presupun empatie, imaginație, intuiție, chiar dacă el în majoritatea timpului vorbește și acționează tot din emisfera stânga, ea îl “suspectează” că poate fi ca ea, că o poate înțelege dincolo de rațional. Da, poate, dar extrem de puțin față de ceea ce-și imaginează femeia. Însă e dispusă și ea, ca și bărbatul să se mintă singură și să vadă la el doar ceea își dorește să fie adevărat.
Dacă o femeie va spune un lucru deosebit de interesant, util și sensibil și un bărbat va spune în același timp ceva asemănător, evident o femeie care aude/citește va prefera să aprecieze bărbatul, mințindu-se singură și sperând! Suntem diferiți şi nu e nimic în neregulă cu asta! Este un fapt, o realitate! Mai multă acceptare a ceea ce suntem, mai multă apreciere de sine și a celuilalt, o creștere a disponibilității de a aprecia lucurile la adevărată lor valoare și o cantitate mai mare de sinceritate cu noi înșine, ne-ar face viața mai ușoară și implicit mai frumoasă”, conchide psihologul.
* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 7 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială.
Foto homepage: Pixabay
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?