IN ACEST ARTICOL:
Descoperă cuvintele inteligente ale lui Albert Ellis, o voce extraordinară a psihoterapiei moderne, și poate că îți vei schimba modul în care privești problemele și greutățile vieții...

Gândește-te că în majoritatea cazurilor în care te simți anxios, depresiv sau mânios nu doar că îți dorești ceva cu toată puterea ta, dar și comanzi ca ceva să meargă bine și să obții ceea ce vrei. Caută ceea ce “ți-ar trebui”, caută ceea ce îți “trebuie”. Nu renunță până nu îl găsești. Dacă întâmpini probleme în a-l găsi, cere ajutorul unui prieten, rude sau psiholog pentru a te ajuta să îl găsești. Persistă!

A greși e omenesc; a-i ierta pe oameni și pe tine însuți pentru un comportament plin de greșeli este practic și realistic.

Data viitoare când te simți mânios, încearcă să devii conștient de unele din senzațiile fizice și schimbările care au loc în corpul tău. Amintește-ți că reacțiile fizice care își însoțesc mânia cronică îți pot face rău, pot conduce la boală sau chiar la o posibilă moarte prematură.

Atitudinea de auto-acceptare necondiționată este probabil cea mai importantă variabilă într-o vindecare pe termen lung.

O persoană sănătoasă din punct de vedere emoțional ar trebui să își asume riscuri, să se întrebe ce anume i-ar plăcea să facă în viață și apoi să încerce să facă, chiar și cu riscul înfrângerii sau al eșecului. Ar trebuie să fie aventuroasă (deși nu neapărat nesăbuită), să fie dispusă să încerce aproape orice măcar o dată, să vadă dacă îi place; și să aștepte cu nerăbdare pauzele sau deconectarea din rutina vieții sale obișnuite.

Eșecul nu are nimic de-a face cu valoarea ta intrinsecă ca persoană.

Încearcă să te convingi că a-ți face prea multe griji în legătură cu anumite situații nu le va îmbunătăți, ci le va înrăutăți.

Foto homepage: Lightspring /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri