În istorie, mulţi au murit pentru ideile altora
Adevărul nu este exprimat în cuvinte, el este observat dintr-o dată ca rezultat al unei anumite atitudini. Uneori eşti gata să mori pentru o idee care nu a fost niciodată a ta, iar istoria ne-a demonstrat acest lucru.
“Primul semn că ai fost supus unei “spălari de creier” este atunci când trăieşti pentru a îndeplini aşteptările altora, atunci când crezi că felul în care te porţi, vorbeşti, te îmbraci, asculţi, etc., este mai important decât tine. Când EU nu se identifică sau aseamănă cu “trebuie să…”, SINELE nu este ameninţat! Ne deosebim de “oamenii răi” nu prin ceea ce suntem, ci prin ceea ce facem şi prin ceea ce acceptăm.
“Tranxu, un înţelept chinez, vorbind despre străduinţa de a fi “în conformitate” şi ce aduce asta în viaţa noastră, spunea: “Când arcaşul ţinteşte fără să aştepte vreo răsplată, dispune de toată îndemânarea; când ţinteşte ca să câştige o cataramă de alamă, devine deja nervos, când ţinteşte pentru a obţine un trofeu din aur, începe să nu mai vadă bine – vede două ţinte în loc de una şi mintea i-o ia razna. Îndemânarea lui nu s-a schimbat, dar premiul îl face să vadă dublu. Premiul îl interesează! Se gândeste mai mult să câştige decât să ţintească, iar nevoia de a câştiga îi seacă puterile”. Suferinţa ta apare atunci când iluziile tale (construite de ce-ţi spun ceilalţi că “trebuie” şi de teama că nu corespunzi) se izbesc de realitatea ta interioară. Treci pe lângă Tine, pentru că ai impresia că ştii! Sau parazitezi pe lângă oameni care-ţi spun că ştiu…”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
Fereşte-te de cei care-ţi spun că ştiu!
Îţi iei o casă nouă, o maşină nouă, un job nou, o parteneră nouă, un partener nou, urmezi o nouă cale spirituală, imaginându-ţi că asta va schimba ceva în viaţa ta, în TINE. Nimeni nu poate căuta, înţelege şi face o schimbare pentru tine. Doar tu o poţi face luând cu atenţie din ceea ce auzi şi folosind cu măsura bunului-simţ natural cu care ne naştem şi pe care nu-l putem auzi decât într-o convorbire cu noi înşine.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural