Adevăruri motivaționale despre succesul în viață
5. Nu poți izbândi dacă nu îți asumi riscurile
Nu vei putea să ai în permanență 100% siguranța că vei izbândi și de aceea trebuie să îți asumi riscurile pe care le simți uneori.
Dacă te aștepți ca acest risc să se reducă la 0% vreodată, de fapt nu vei începe niciodată. Din nefericire, în viață ca și în afaceri, poți să ai o idee genială dar doar fiindcă ideea ta face complet sens, nu înseamnă că toată lumea te va susține și nici că totul se va lega mereu fix așa cum îți dorești. Adevărul este că nu putem să prezicem vreodată ceea ce urmează să se întâmple. Nu lăsă micile impedimente să te doboare.
Foto: Shutterstock/ kan_chana
6. Renunță la control!
Trebuie să învățăm să acceptăm că lucrurile nu se vor desfășura așa cum ne dorim. Cu atât mai puțin dacă discutăm de alți oameni și comportamentul lor. Pe oameni și reacțiile lor nu îi putem controla, dar ne putem controla noi reacțiile.
În această situație, trebuie să renunți la așteptări și să lași ca lucrurile să se întâmple. Sigur că asta nu înseamnă că tu nu ai să îți mai asumi nici un gest sau acțiune, ci doar că privești cu mai mare înțelepciune viața și nu te încordezi în funcție de așteptări uneori poate prea mari în legătură cu ceea ce ai vrea să se întâmple sau cum ar trebui să reacționeze oamenii. Să capeți această înțelepciune de viață este o adevărată artă și te poate ajuta în absolut tot ceea ce întreprinzi.
7. Nu ești Hercule și nu poți să le faci tu singur pe toate
De aceea este esențial să te înconjori de oameni în care să ai încredere și care să te sprijine pe drumul tău. Când renunți la control și îi lași și pe alții să te ajute, reușești să te concentrezi asupra altor probleme, reușești să creezi un spirit de echipă necesar pentru că orice idee să înflorească. În felul acesta nu te îmbogățești spiritual doar pe tine ci și pe oamenii pe care îi incluzi în călătoria ta. Ei vor simți la rândul lor motivația și satisfacția ca participă la îndeplinirea unui obiectiv final.
8. Este OK să ai eșecuri
Trebuie să înțelegem cu toții că eșecul este parte a drumului nostru. Nu este om de mare succes care să nu fi întâmpinat și piedici pe parcurs. Parte bună este că un eșec te face să îți dai seama ce nu a mers și ce poți corecta pe parcurs. Succesul depinde enorm de modul cum ne raportăm la greșeli sau eșecuri. Aceia care au știut să o ia de la capăt și să nu se lase definiți de un moment când poate nu au fost la valoarea așteptată, aceia au mereu de câștigat.
În acest sens vă recomandam și articolul: Simona Halep, gurul meu: 5 lecții de viață pe care le-am învățat de la campioana de tenis
9. Degeaba ai idei dacă nu ai disciplină
În timp ce voința și inspirația joacă un rol important în a ne motiva și a ne fcae să demarăm proiectele sau a face schimbări majori în viața noastră, ceea ce ne va ajuta să avem succes sunt de fapt obiceiurile potrivite.
Dezvolta-ți obiceiuri, caută disciplina și acestea vor avea un impact nemaipomenit asupra ideilor tale, asupra afacerilor dar și asupra vieții.
Disciplina este de fapt cheia succesului, voința aceasta de a pune câte ceva la ideea noastră, în mod constant, în fiecare zi. DORINȚA DE A FACE PAȘII despre care vorbeam mai sus, cu asumare și consecvență.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri