Care sunt ingredientele extrem de importante de care trebuie să țină seama un cuplu?
1. Comunicarea eficientă: tonul, cuvintele folosite, momentul și locul ales pentru discuție să fie cât mai aproape de așteptările corecte ale voastre și ale partenerului. Nu discutați când sunteți obosiți, surmenați, când ați aflat o veste rea, când nu vă simțiți bine.
2. Viața sexuală: încercați să găsiți prin comunicare, o formulă cât mai aproape de așteptările amâmdurora. Numărul de acte sexuale, fanteziile, fantasmele, momentele de romantism, pot fi gândite ca niște scenarii de viață. Apoi veți avea nevoie doar de puțin exercițiu pentru a deveni cea mai bună variantă a voastră.
3. Bugetul familiei este bine să fie la comun, cheltuielile se se stabilească împreună în funcție de importanță, valoare, sau orice model doriți voi.
4. Cariera și familia trebuiesc împletite perfect, pentru a nu avea nimeni de suferit și pentru a vă bucura de viață
5. Certurile. Chiar dacă se mai întâmplă să vă certați, totuși, uneori, cearta este ceva normal. Din perspectivă psihologică, orice ceartă trebuie să nască o soluție. De exemplu dacă vă certați pentru că nu sunteți mulțumiți de timpul petrecut împreună, stabiliți și contabilizați (cel puțin în prima perioadă) o formulă rezonabilă de petrecut timpul împreună.
Foto: Pexels/ Rose Dudley
Concluzie importantă
Nu uitați faptul că orice cuplu are propria alchimie ce nu trebuie confundată cu dragostea de la început, ce ne face să credem că suntem extreme de potriviți și că așa vom simți toată viața. După ce mai trece dragoste și dorința sexuală, apar neînțelegerile.
Acestea trebuiesc tratate cu tact, răbdare, ascultând și punctual de vedere al celuilalt. Comunicați-vă așteptațile și fiți pregătiți să descoperiți câte dintre acestea sunt utopice sau nerealiste. Recalibrați-vă împreună așteptările având la bază respectul reciproc, și dorința de a vă bucura de viață. Apoi evaluate factorii toxici și încercați să scăpați de ei, până nu va intoxica cuplul. Dacă nu reușiți singuri, nu ezitați să apelați la un specialist.
Deasemenea nu vorbiți cu familia de origine despre ce și cum va face rău partenerul pentru că nu îl vor mai suporta poate niciodată, independent de faptul că voi v-ați împăcat și vă simțiți bine. Nu vă sfătuiți cu prietenii, pentru că experiențele lor, nu sunt universal valabile, ba din contră, uneori, din egoism, răutate sau invidie, vă pot sfătui tocmai pentru a nu va fi bine, pentru că nici lor nu le este bine…
Un articol oferit de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution
Foto homepage: Pexels/ Min An
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri