Tipul de personalitate Logicianul (INTP) este destul de rar, alcătuind doar trei procente din populație, ceea ce este un lucru bun pentru ei, deoarece nimic nu le displace mai mult decât să fie “obișnuiți”. Logicienii se mândresc cu inventivitatea și creativitatea lor, abordarea lor unică și intelectul lor robust.
Cunoscuți de obicei ca filozofi, gânditori sau profesori visători, Logicienii au fost responsabili pentru multe descoperiri științifice de-a lungul istoriei, aflam de pe site-ul care expune in detaliu cele 16 tipuri de personalitate - www.16personalities.com
Învăță din ce a fost ieri, trăiește azi, speră pentru mâine. Important este să nu te oprești din a pune întrebări. - Albert Einstein
Logicienii par că plutesc permanent, visând cu ochii deschiși, însă procesul de gândire al Logicienilor nu cunoaște odihnă, mintea lor este plină cu idei din momentul în care se trezesc. Gândirea lor permanentă îi face să pară meditativi și detașați, deoarece ei realizează deseori dezbateri aprinse în mințile lor, însă în realitate Logicienii sunt chiar foarte relaxați și prietenoși când sunt printre cunoscuți sau printre cei care le împărtășesc preocupările. Însă, acest lucru poate fi înlocuit de o timiditate profundă atunci când personalitățile Logician se află printre persoane necunoscute, și pălăvrăgeala amicală poate deveni rapid combativă dacă li se pare că teoriile și concluziile lor logice sunt criticate.
Te numeri și tu printre cei mai deștepți oameni de pe Planetă? Dacă răspunzi cu DĂ la afirmațiile de mai jos, este foarte probabil să faci parte din tipologia ÎNTP. Dacă vrei să explorezi mai mult această temă, poți să efectuezi și un test disponibil pe site-ul www.16personalities.com care îți va spune cu acuratețe din ce tip de personalitate faci parte. (Site-ul este disponibil și în limba română)
Personalitatea INTP: Dacă răspunzi cu DA la aceste 10 afirmații, atunci ești unul dintre cei mai deștepți oameni din lume!
1. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Ești în căutarea Adevărului.
Îți dorești să înțelegi lumea în care trăiești și astfel te atrage cunoașterea în toate formele ei. Pentru tine, viața este un puzzle complex pe care tu trebuie să îl rezolvi. Te fascinează modul cum acționează ceilalți oameni, iar felul lor de a fi și de a face lucrurile devine pentru tine un obiect de studiu.
2. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Iei foarte în serios problematicile intelectuale.
Devorezi cărțile, articolele din reviste de specialitate și înregistrările audio-video pe teme de filozofie, religie, psihologie, teoria evoluției umane și orice altceva care te atrage,
Cei cu personalitatea INTP sunt profund intelectuali. Sunt persoane cu mintea agilă, deschise și cu o atitudine mereu întrebătoare cu privire la lumea în care trăim.
Foto: Shutterstock/ Y Photo Studio
3. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Iei decizii bazându-te pe logică
Pentru tine, gândirea de tip logic este foarte importantă. Pentru tine, rațiunea este mai importantă decât emoția și iei decizii bazate pe argumente logice iar opiniile tale au ca fundament cercetări și un studiu laborios. Toate acestea în detrimentul emoțiilor și intuiției.
4. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Ești o persoană sensibilă
Chiar dacă în felul tău de a fi contează mai degrabă logica, asta nu înseamnă că nu ești o persoană emoțională. Dimpotrivă. Te caracterizează sensibilitatea, generozitatea și candoarea, mai ales în preajma oamenilor care îți sunt familiari. Ești o persoană atentă la nevoile celorlalți și te preocupă să nu faci gesturi sau afirmații care i-ar putea răni. Ești o persoană flexibilă și deschisă, capabilă să asculte și alte perspective. Te înfurii rare ori, iar când o faci, ai reacții explozive.
5. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Poți cu ușurință să identifici inadvertente logice în cadrul unei discuții sau în legătură cu un sistem de credințe.
Observi mereu inadvertențele din cadrul unei argumentări și poți să îi demonstrezi persoanei cu care stai de vorbă unde este problema sa de logică. Când exprimi ceea ce ai observat în cadrul unei discuții, ceilalți au tendința de a lua lucrurile personal, percepând totul ca pe o critică, dar pentru tine observațiile sunt pur obiective și supuse dezbaterii. Tot ce vrei este să ajungi la adevăr și presupui că și ceilalți își doresc claritatea la fel de tare ca tine. Adesea însă, oamenii nu își doresc decât să aibă dreptate, ceea ce face ca dezbaterile să devină tensionate.
Citește mai departe
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară