Ce face psihoterapeutul?
Psihoterapeutul, practicianul de neuro-programare lingvistică (NLP), coach-ul, consilierul de dezvoltare personală, este specialistul care:
1. Alocă câte o ședința pe săptămână (50 minute) pe un termen mai lung persoanei pentru a produce schimbarea solicitată și treaba lui este să recomande un mod de gândire și comporatament pe care-l exersează împreună în cabinet și apoi este fixat prin lucrul de acasă al persoanei.
2. Susține și ghidează persoana psihic, emoțional și comportamental, în a învață cum să facă față evenimentelor trecute, prezente și viitoare și cum să învețe prin prisma acestora să devină o persoană mai bună și plină de resurse.
3. Tratează deseori cauza și sădeşte semințele unei percepții și unui comportament pentru viitor, centrate pe rezultat
4. Produce schimbare la nivel mental, emoțional și comportamental
5. Ghidează și învață persoana pentru tot restul vieții să-și acceseze forța interioară și toate resursele necesare unei vieți împlinite pe toate planurile.
6. Ghidează persoana spre a găsi şi exersa metode pentru schimbare potrivite, cu scopul dezvoltării și evoluției personale, îmbunătățirii abilitaţiilor sociale și de comunicare, a menținerii sănătății mentale, emoționale și comportamentale în toate aspectele vieții și pentru tot restul vieții
Unde se întâlnesc aceste 2 profesii?
1. Sunt situații în care persoana se simte emoțional destul de rău încât să nu se poată concentra asupra schimbării și exersării de noi atitudini și abilități de gândire pozitivă lucrate cu psihoterapeutul sau ghidul.
“În acest caz, psiholog-psihoterapeutul sau ghidul tău pentru viață ar fi bine să te îndrume către un specialist psihiatru care să-ți recomande o medicație ușoară, astfel încât să te poți capacita pentru schimbarea în plan concret. Asta nu înseamnă că ești “nebun” sau că ar fi vreun pericol fizic, ci înseamnă că acei doi specialiști colaborează pentru starea ta de bine, pentru a te ajuta să faci schimbarea mai repede și sigur”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri