IN ACEST ARTICOL:
Încrederea de sine se construiește pas cu pas, fiecare victorie personală și fiecare experiență nouă de învățare jucând un rol crucial în acest demers.

3. Trăiești în mod constant în trecut.

“Chiar dacă te gândești numai la lucrurile bune tot nu e indicat să petreci prea mult făcând acest lucru pentru că prea multă visare te poate împiedica să acționezi. Din păcate tendința nu este să rememorăm lucrurile bune, ci fix invers: experiențele negative și eșecurile sunt mai bine întipărite. Ce s-a întâmplat în trecut rămâne acolo și nu mai poți schimba nicio decizie pe care ai luat-o sau anula ceva ce s-a întâmplat deja.

Concentrează-ți cel mai mult atenția asupra prezentului și trăiește-l cât poți de bine, cu încredere și speranță. Dacă ai avut parte de experiențe negative în trecut sau dacă regreți anumite lucruri pe care le-ai făcut sau nu le-ai făcut atunci trebuie să cauți o modalitate să te eliberezi. Regretele, sentimentele de vinovăție și de eșec pe care le porți cu tine îți consumă din încrederea de sine și te fac să reacționezi cu neîncredere la situații noi și să eviți anumite lucruri sau tipuri de interacțiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai comune 5 greșeli pe care le faci când îți alegi partenerul Salata boeuf - Rețetă tradițională și variante moderne Rugăciune de seară scurtă - Ghid complet pentru liniște sufletească

Persoanele care au încredere de sine știu că viața nu este mereu corectă și că nu întotdeauna lucrurile vor merge conform așteptărilor lor. Este o lecție prețioasă și e bine să știi că nu poți avea controlul dar că asta nu înseamnă că modul tău de a reacționa nu este salvator. O atitudine pozitivă și educarea optimismului pot face minuni pentru încrederea ta în forțele proprii”, este de părere psihologul.

4. Îți pui bariere și îți găsești scuze.

“Evaluează-ți cu atenție stilul de viața și identifică ce obiceiuri sau comportamente au un impact negativ asupra ta. Acestea nu îți sunt deloc folositoare și nu te lasă să te bucuri de viață. Atunci când ești în armonie cu tine însuți/însăți acest lucru se vede. O personalitate strălucitoare și pozitivă îți crește stima de sine pentru că îți va fi mai ușor să ai încredere în oameni, să încerci experiențe noi și să te dezvolți”, explică psihologul Angela Nuțu.

Dincolo de cuvinte: Transformarea vieții prin cărți de Dezvoltare Personală Iertarea: Cea mai mare putere vindecătoare din lume Cum să vindeci o mare durere sufletească: Pași spre refacerea echilibrului interior

5. Nu faci ceea ce simți de teamă să nu-i rănești pe cei din jur.

“O metodă sigură și rapidă de a-ți distruge încrederea de sine. În primul rând, pentru că ajungi într-un moment în care nici tu nu mai știi ce vrei. Obișnuit să le faci pe plac celor din jur și să te ridici la așteptările lor, îți pierzi propriile repere și valori. În plus, a nu face ce simți generează frustrări și regrete. Sentimente care ne împiedică să ne cunoaștem și să ne împlinim propriul potențial. Ce aleg oamenii să creadă despre faptul că tu faci ce simți este exclusiv alegerea lor. Se pot victimiza sau pot înțelege că ai libertatea să-ți urmezi fericirea. Ca și ei”, ne îndeamnă psihologul.

* Angela Nuțu este Psihoterapeut vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum, Psihoterapeut.

Șoaptele unor timpuri trecute cu ecou până în prezent: Top 10 Semne că ai cunoscut pe cineva dintr-o viață anterioară 5 afirmații despre încrederea în sine pe care să ți le spui în această zi 5 greșeli de evitat în îngrijirea picioarelor și a încălțămintei

Foto homepage: 9dream studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri