21 Februarie 2019 publicat în Psihologie 15 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dincolo de beneficiile enorme oferite de Social Media, există totuși 6 efecte psihologice negative care pot fi generate de folosirea Instagram-ului în exces:

5. Impactul asupra imaginii propriului corp.

„Adulții și adolescenții, în special femeile şi tinerele fete, se pot simți nesigure în pielea lor, văzând versiunea falsă a perfecțiunii altcuiva. Acest lucru poate duce la un nivel mai scăzut al satisfacției de viață și poate afecta drastic starea de spirit a unei persoane. Străduinţa de a arăta foarte bine, de a arăta cât de specială e ca persoană, poate întări sentimentul de comparație și poate determina disperarea. O postare poate să genereze aşteptări nerealiste la tinerii vizitatori.

Imaginile, dar mai ales poziţiile de fotografii formează percepţia sinelui prin asemănarea propriului corp cu poze care, de multe ori, sunt aranjate în așa fel încât, cel care apare în poză, să fie versiunea lui cea mai înaltă. Mulţi nu au încercat încă să vizualizele Instagram-ul cu detaşare, ca o versiune  mai sănătoasă a propriei vieţi, prin propriul stil".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Consiliere și dezvoltare socio-emoțională: o abordare esențială pentru viitorul educațional și profesional al României Pe 6 iulie 2024, Luna Nouă în Rac ne binecuvântează destinul și ne arată calea spre vindecare emoțională și noi începuturi sacre Rugăciune de seară scurtă - Ghid complet pentru liniște sufletească

6. Teama de a nu fi la curent.

“Teama de a nu fi autentic este un efect observabil mai ales la adolescenţi. Ei se caută, se autocunosc. Ei văd trendul în comerţ, în reclame, mai ales pe blogul formatorilor de opinie. Ei, prin obişnuinţă, datorită activităţilor de învăţare, aşteaptă să li se ofere modele de a face o schimbare de apariţie, care să se plieze pe oferta societăţii. Trendul poate fi mişcarea corpului, ţinuta mai altfel ca până ieri. Această schimbare deseori e bruscă pentru ei, adolescenţi, deoarece ei văd imagini postate, însă de la o fotografie cu cineva până la adopta acel stil calea e lungă.

Această adaptare la stil, abordarea noului look presupune efort substanţial din partea tânărului. Teama aceea de a nu aparține unui grup este cauzată de convingerile proprii care se bazează pe condiţionări. Când deja îţi forţezi stilul, expunerea imaginii tale sociale, apare starea de teamă alimentată de nesiguranța în propria imagine. Persoanele care se confruntă cu astfel de inamici, sunt oameni care de multe ori iau decizii atunci când totul în mintea lor este sub semnul întrebării. Neîncrederea în propria persoană naşte frică”, conchide psihologul Lenke Iuhoș.

Rugăciunea pentru bolnavi - Ghid spiritual pentru vindecarea miraculoasă Ficus - ghid complet pentru îngrijirea și cultivarea plantei ornamentale Activități distractive și relaxante pentru a te detensiona

Foto homepage: tum3123 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri