30 Aprilie 2019 publicat în Psihologie 34 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
În opinia psihologului Lenke Iuhoș, fenomenul de cyberbullying este de cel puțin 10 ori mai periculos decât hărțuirea la școală.

Comunicat de presa

Bullying-ul reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar. De câțiva ani însă, acest fenomen devine tot mai periculos și imprevizibil, deoarece s-a mutat în mediul online, unde cel care abuzează nu are nevoie de mușchi, ci de o identitate falsă și informații compromițătoare despre cel abuzat.

În opinia psihologului Lenke Iuhoș (foto), specializată în psihologia adolescenților, fenomenul de cyberbullying este de cel puțin 10 ori mai periculos decât hărțuirea la școală, deoarece elementele de identificare a abuzatorului lipsesc, drept pentru care nu va exista un punct în care abuzatorul să înceteze acțiunile; ba din contră, se va hrăni cu suferința celui abuzat, iar cu cât teama acestuia este mai mare, iar controlul său devine tot mai evident, cu atât abuzatorul va recurge la metode și mai inventive pentru a-l traumatiza.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Podcasturile și cărțile de dezvoltare personală sunt preferate de români în detrimentul mersului la psiholog Când ajută și când devin dăunătoare superstițiile? Psiholog: Este important să nu preia controlul asupra rațiunii, să nu devină sursă de anxietate Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor

Psihologul afirmă că există câteva acțiuni pe care adolescenții abuzați ar putea să le întreprindă atunci când sunt hărțuiți online de un cont anonim:

Nu este vina ta!

“Tu doar ai simțit nevoia să comunici cu cineva, să socializezi, să fii deschis către nou, așadar nu este vina ta că ai avut ghinionul de a da peste o persoană care nu ți-a apreciat sinceritatea, încrederea, ba chiar le-a folosit împotriva ta. Ia-o ca pe o lecție de viață, deoarece vei mai cunoaște oameni care nu merită încrederea ta și vei învăța în timp să îi triezi”, explică psihologul.

Nu mai răspunde celui care te hărțuiește și blochează-i profilul.

“Persoana care te hărțuiește online se hrănește cu fricile tale, așadar cea mai greșită strategie este să escaladezi discuțiile cu el. Dacă îi vei întrerupe fluxul comunicațional, acesta se va plictisi și se va îndrepta către altă victimă căreia să-i afle slăbiciunile și să le exploateze. Atâta timp cât nu îi răspunzi, nu reprezinți un interes pentru el. Ideal este să îi blochezi profilul, astfel încât să nu te mai poată contacta”.

Atunci când îmbini câștigul de bani cu practicile energetice feminine îți poți dubla sau tripla venitul Spre Punctul G: un film despre sex, tabuuri și societate, din 11 octombrie, în cinematografe  De la relaxare la mindfulness. Cum facem față revenirii la birou 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri