13. Scoate la iveală tot ce este mi rău în tine. În loc să te ajute să șlefuiești cea mai bună versiune a ta posibilă, partenerul tău îți împuternicește aspectele negative și pare chiar să se bucure să vadă cum te auto-distrugi.
14. Regres în loc de progres. La nivel personal și spiritual, alături de această persoană pur și simplu regresezi în loc să te dezvolți și să înflorești.
Foto: tool2530 /Shutterstock
15. Nu ai niciun suport.
Nu simți că ai vreun suport real din partea acestei persoane. Și cel mai trist este că nu îi poți cere ajutorul nici măcar în vremuri dificile.
16. Nu te poți baza pe acest om.
Nu poți avea deloc încredere în partenerul tău pentru suport financiar, un împrumut sau o mână de ajutor. Nu te poți baza pe el că se ține de cuvânt, că vine la timp, sau se ține de promisiuni și angajamente.
17. Decepție, suspiciune și paranoia. Există o lipsă implicită de încredere în această relație și poate că ți-ai surprins partenerul cu mâinile murdare, de nenumărate ori... Nu poți avea încredere.
18. EGOCENTRISMUL. Sunteți absorbiți de propriile probleme, de dorințe și nu vă întâlniți absolut niciodată la mijloc. Nu aveți deloc puncte comune care să vă unească.
19. Dispreț. Există o furie implicită și un dispreț care alimentează inter-relaționarea voastră. Acestea se pot manifesta prin sarcasm, prin negativism, prin datul ochilor peste cap, prin folosirea unui ton condescendent, etc.
20. Limitele personale nu sunt niciodată respectate. Te străduiești din răsputeri să menții limite mentale, emoționale și fizice, pentru că niciodată nu îți sunt respectate. Iar partenerul pare că are o satisfacție să nu le respecte.
21. Dominație și control.
Există probleme cu dominarea și controlul în această relație, iar acesta este unul dintre cele mai clare semne ale abuzului.
Nevoie a partenerului care se manifestă prin tot felul de jocuri de putere. Nu te simți niciodată respectată și pe picior de egalitate. Nu te simți niciodată încurajată să fii tu însăți. De exemplu, eu îmi amintesc cum unul dintre partenerii mei încerca să îmi impună cu ce să mă îmbrac și să nu mă mai întâlnesc cu prietenele mele, pe care nu le plăcea.
22. În această relație apar obstacole non-stop. Toate relațiile trec și prin perioade mai dificile. Dar în acest caz, nu se poate vorbi de liniște și armonie niciodată.
23. Ai sentimentul de neimportanță și o stima de sine scăzută. În această relați ai învățat să nu te mai valorizezi, să te vezi prin ochii partenerului. Ai o stimă de sine joasă și senzația de vulnerabilitate. Aproape că simți că meriți ceea ce ți se întâmplă. Nu este adevărat!
24. Ține scorul greșelilor tale.
În loc să vă concentrați pe viitor și prezent, ți se amintește mereu nde ai greșit în trecut. Aceste observații sunt adesea resurse care generează dispreț și certuri.
25. Lipsa responsabilității față de sine însuși. Partenerul tău nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile sale sau pentru fericirea sa.
26. Îi găsești scuze pentru comportamentul său negativ.
Te găsești mereu în ipostaza de a găsi scuze pentru comportamentul său agresiv, egoist, imatur sau urâcios.
27. Munca emoțională cade doar pe umerii tăi. Simți că toată munca emoțională îți revine ție, în timp ce partenerul tău se ocupă cu a fi răutăcios, rece, distant, de neîncredere și imatur. Simți că faci eforturi imense să îl înțelegi și să îl ierți, pentru ca relația să continue.
Cu cât mai multe stegulețe roșii bifezi, cu atât ar trebui să reflectezi mai tare asupra relației tale. E timpul să ai grijă de tine!
de Julia S.
via lonerwolf.com
Foto homepage: ShutterDivision /Shutterstock
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate