6. Cercetările arată că oamenii care folosesc mai puţin social media sunt, în general şi per total, mai fericiţi.
“Oamenii care stau o săptămână fără Facebook sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia poate fi legată de folosirea în exces a social media, din cauza teoriei de comparaţie socială. Folosirea intensă, exagerată a social media este în mod obişnuit asociată cu lipsa sănătăţii mentale. Merge la nesfârşit. Aşadar nu este vreo surpriză că s-ar putea scurge această nefericire si în relaţiile noastre interpersonale”, explică psihologul.
Sfaturi pentru cei care-și trăiesc viața numai în social media
„Trăim astăzi mai mult ca oricând într-o eră a informației. Dar haideți să păstrăm acest lucru exact așa cum este – adică drept un avantaj și nu un alt lucru de care să devenim dependenți. Să păstrăm avantajele faptului că suntem întotdeauna la un click distanță de orice și oricine, dar să ne păstrăm mai aproape de noi înșine! Adevărata validare nu vine din niciun click sau like, în ultimă instanță nici măcar de la familie sau din relația ta offline, ci din interiorul tău. Păstrează contactul cu tine, cunoaște-te, recunoaște-ți trăirile, nevoile, valorile, observă-te cu sinceritate, acceptă-te, iubește-te așa cum ești și în același timp mergi spre mai binele tău în fiecare zi! Vei vedea atunci cum acea bucurie palidă a recunoașterii exterioare (a like-ului vânat pe facebook) va fi înlocuită de bucuria autentică a propriei valori și a conștiinței de sine. Iar asta nu ți-o poate lua nimeni, indiferent de conjunctură”, conchide psihologul Angela Nuțu.
* Angela Nuțu este Psihoterapeut și vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Terapia Subliminală, Psihoterapeut
Foto homepage: By marienalien /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural