6. Incercati sa mergeti la: spectacole de teatru, de muzica, de dans, la filme, cititi sau recititi romane, plimbati-va cu bicicleta sau cu rolele. Toate aceste activitati vor parea imposibil de realizat la inceput, insa dupa ce reusiti sa faceti primul pas, puteti sa fiti siguri ca drumul pe care ati pornit este cel care va va scoate din impas.
7. Serviti cafeaua de dimineata, masa de pranz sau cina, in locuri dragute, pentru a va inconjura de oamani si de o atmosfera frumoasa. Astfel puteti ajunge sa va regasiti pe voi insiva si sa va bucurati de momente placute.
Orice suferinta trece. Uneori mai greu, alteori mai usor. Uneori tine intru totul de noi, pentru ca alteori sa avem nevoie de sprijin. Mai mult decat atat, o suferinta profunda si indelungata poate genera boli de natura fizica sau psihica. Din cele din sfera psihicului putem aminti despre: depresie, anxietate, atacuri de panica, tulburare bipolara, tulburare distimica, tulburare borderline, tulburare obsesiv-compulsiva, ganduri sau planuri de suicid. De aceea, ar fi bine sa evaluati sincer starea voastra si sa incercati sa mergeti la un specialist pentru o opinie profesionala. Va poate ajuta sa castigati timp de calitate pentru voi si pentru cei dragi, cum de altfel va poate ajuta sa va regasiti starea de echilibru sau calea prin care va puteti reface cel mai usor stima de sine si scopul in viata.
* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution
Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro
Foto fr si main: By Antonio Guillem /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural