- Invatati ceva nou. Putem vorbi de cursuri profesionale care va pot creste valoarea profesionala. Sau cursuri de: dans, inot, arte martiale, box, desen, lucru manual…etc. De exemplu, daca nu stiti sa inotati si reusiti sa invatati, acesta poate fi un bun exemplu pentru a creste stima de sine si a scadea anxietatea. Puteti, de asemenea, sa invatati o noua limba straina sau sa faceti cursuri de bucatar.
3. Evaluati-va partenerul, jobul, prietenii. Daca oricare dintre acestia reprezinta un factor toxic, incercati sa vedeti daca poate fi sau nu remediata problema. In cazul in care nu reusiti, poate fi timpul sa schimbati pe oricare dintre ei. Uneori, poate fi nevoie sa luam o decizie mai drastica pentru a ne simti eliberati de poverile altora, pentru a ne redescoperi stima de sine si starea de echilibru, ceea ce va duce indubitabil la scaderea anxietatii.
Cei trei pasi de mai sus pot fi facuti mai greu sau mai usor. Tine de fiecare dintre voi, de dorinta pe care o aveti pentru a scapa de anxietate, dar si de problema care creeaza si intretine starea anxioasa. Daca nu reusiti singuri, apelati la ajutor specializat. Puteti astfel gasi cele mai usoare metode, dar si cel mai scurt drum pana la rezolvarea situatiei.
* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution
Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro
Foto fr si main: By Tero Vesalainen /Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9