23 Aprilie 2020 publicat în Psihologie 5 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cu cât atitudinea noastră este mai calmă și pozitivă, indiferent de natura problemei, cu atât avem șanse mai mari să ne fie mai bine; Sistemul nostru imunitar este în strânsă legătură negativă cu stresul, respectiv pozitivă cu relaxarea și tonusul psihic din viața noastră.

Frica este cea care ne face mai mult rău decât orice altceva, decât orice problemă medicală sau de orice altă natură. Potrivit specialiștilor, cu cât atitudinea și starea noastră psihică este calmă și pozitivă, indiferent de natura problemei, cât de mare sau gravă ar fi aceasta problemă, cu atât avem șanse mai mari să ne fie mai bine; asta deoarece sistemul nostru imunitar este în strânsă legătură negativă cu stresul, respectiv pozitivă cu relaxarea și tonusul psihic din viața noastră.

În opinia psihologului Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză, am învățat de-a lungul timpului (ca specie, nu doar ca individ) că dacă prevedem pericole și facem strategii în avans, avem șanse mai mari să avem ce mânca, să rămânem în viață, să perpetuăm specia și puii de om să crească și să fie în siguranță, etc. Totodată, am învățat atât de bine această lecție, ne-am dezvoltat capacitatea de a previziona atât de mult încât acest lucru se poate (si uneori o face!) întoarce împotriva noastră. Pentru ca avem această dublă sau triplă calitate a creierului nostru, avem rațiunea, mintea conștientă și avem EMOȚIILE, instinctele, instinctul de supraviețuire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zodia Balanță: Arta Echilibrului și frumuseții interioare Au un suflet ca un munte de statornicie: Top 3 zodii care știu să cultive calmul interior în vremuri vitrege sau turbulente Rugăciune pentru înțelegere în familie: Cum să divolzi neînțelegerile și să aduci pacea în familie prin puterea credinței

Astăzi suferim de atacuri de panică fără să existe NICIO amenințare reală – nici pantera sau ursul, nici foametea, nici războiul, nici atacul tribului vecin venit să ne ia hrana sau să ne siluiască femeile etc. Astăzi avem anxietate, doar uită-te ce se întâmplă, astăzi, când oamenii sunt nevoiți să stea în case; sau anxietate de ieșit afară, între oameni, între semenii noștri. Astăzi, avem stări de frică fără obiect și motiv, avem fobii de lucruri sau animale cu care de fapt nu ne interesectăm mai deloc sau chiar niciodată. Știai că, statistic vorbind, în mai mult de 80% dintre situațiile în care ne temem de ceva rău care ni s-ar putea întâmpla, de fapt acele lucruri nu se întâmplă niciodată, sau nu sunt atât de grave pe cat ne imaginăm?! ”, explică psihologul.

Citate despre familie și copii: Expresii pentru iubirea și unitatea familială Rugăciune către Maica Domnului pentru sănătate - Cea mai puternică invocare grabnic ajutătoare 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta

Ghid de supraviețuire ... mentală în plină pandemie de Covid-19

Meditează.

“Mulți se sperie de această concept deoarece automat se gândesc la metodele complexe din filme. Este o modă poate, dar tu fă-o așa… cinstit și relaxat, pentru sufletul tău! Dacă nu ai vreo metodă anume pe care să o cunoști, e simplu: stai într-o poziție relaxată și observă-ți respirația, bătăile inimii sau gândurile care vin și…ghici ce? – trec! Doar observă-le, nu le urma, nu le combate! Fă acest lucru ori de cate ori ai ocazia sau ai nevoie. Începe cu câte 5, maxim 10 minute, nu te arunca la prea mult timp încă de la inceput. Altfel va fi ca la dietele cu o roșie pe zi… te va ține până pe la ora 16-17 când devastezi frigiderul”, explică psihologul.

Introspecția.

Foto: By Beatriz Vera /Shutterstock
Ce înseamnă când visezi șarpe mare: Explorează adâncurile subconștientului și ale sufletului tău  Brașov - dezbatere pentru reducerea abandonului școlar „Pactului pentru Tineri” Rugăciuni de ajutor pentru momentele în care ne copleșesc poverile- rugăciune grabnic ajutătoare la necazuri

“Stai cu tine și întelege-te. Iartă-te! Acceptă-te! Cunoaște-te! Spune-ți mereu că cel mai bine e așa cum se întâmplă, că era nevoie în drumul tău, în viața ta să ai acea experiență, care o fi ea, mai ales acelea care nu-ți plac, ca să fii mai mult, să fii mai conștient, să fii mai puternic, mai iertător sau plin de compasiune etc.”, spune specialistul.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri