de psihoterapeut Constantin Cornea
Din păcate, foarte multe persoane au această teamă, așa numita glosofobie și se întreabă care sunt pașii necesari care îi pot ajuta să o depășească. În primul rând, trebuie spus faptul că teama de vorbi în public afectează 3 din 4 persoane deci, dacă ai această teamă, nu ești nici pe departe singurul care are această problemă.
Pentru a o rezolva însă, avem nevoie de un plan bun care ar trebui să cuprindă următorii pași:
1. Ce stă la baza fricii mele?
1. O afecțiune psihologică: depresie, anxietate, atacuri de panică, o tulburare de personalitate. Dacă am una din aceste afecțiuni, prima dată trebuie să o rezolv pe aceasta pentru a merge apoi mai departe.
2. Teama de a nu fi criticat, judecat, huiduit, de a nu fi suficient de interesant sau amuzant, teama de a nu mă bloca. Acestea sunt temeri învățate cândva ce pot fi corectate prin psihoterapie.
3. Nu am toate informațiile legate de subiect și mă simt nepregătit. (Cred că aici este clar ce este de făcut..). Poți capta interesul celorlalți, te poți face plăcut, poți folosi umorul, însă dacă întâlnirea presupune o dezbatere profesionistă sau elemente clare, doar carisma nu îți poate fi îndeajuns...
4. Teama de a nu fi judecat pentru ceea ce știu, pentru ceea ce am făcut.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri