6. Adicția de: droguri, alcool, jocuri de noroc etc sunt comportamente toxice care pot ajunge să vă acapareze propria persoană, făcându-vă să vă comportați în moduri extreme.
Soluția: prin psihoterapie se pot conștientiza problemele, dar și care sunt resursele personale ce pot fi utilizate pentru a depăși aceste vicii. În anumite situații, poate fi cazul și de medicație sau chiar de internare.
7. Victimizarea. Comportamentul de victimă perpetuă, de persoană căreia i se întâmplă toate relele lumii, poate obosi chiar și cei mai buni prieteni.
Soluția: consilierea sau psihoterapia vă pot ajuta să vă concentrați mai degrabă pe soluții decât pe probleme, învățând în acest mod cum să vă rezolvați problemele, dar și cum puteți ocoli din timp persoanele sau situațiile ce pot deveni problematice.
8. Inșelăciunea, păcăleala, miștoul exagerat sunt, de asemenea, percepute ca și comportamente urâte.
Soluția: psihoterapia este și în această situație cea mai bună soluție pentru a vă descoperi problemele de comportament, dar și soluțiile cele mai potrivite.
Am redat doar anumite situații ce pot îndepărta din jurul vostru persoanele dragi. Elementele negative de comportament cu siguranță că sunt foarte multe, însă eu le-am redat pe cele mai întâlnite. De asemenea, am oferit și cele mai potrivite soluții ce vă pot ajuta să vă rezolvați cât mai repede problemele. Succes!
* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution
Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro
Foto fr si main: By photoschmidt /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară