12 Mai 2021 publicat în Psihologie 247 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Te simți neliniștit într-o cameră galbenă? Culoarea albastră te face să te simți calm și relaxat? Culoarea este un instrument puternic de comunicare și poate fi utilizată pentru a semnala acțiunea, influența starea de spirit și chiar influența reacțiile fiziologice.

4. VERDE. Echilibru.

Pozitiv: armonie, echilibru, împrospătare, dragoste universală, odihnă, restaurare, reasigurare, conștientizare a mediului, echilibru, pace, amabilitate.

Negativ: plictiseală, stagnare, enervare.

„Verdele este odihnitor pentru ochi și nu necesită nici o ajustare. Fiind în centrul spectrului, este culoarea echilibrului - un concept mai important decât își dau seama mulți oameni. Când lumea din jurul nostru conține mult verde, acest lucru indică prezența apei și puțin pericol de foamete, așa că suntem liniștiți de verde, la un nivel primitiv. În mod negativ, poate indica stagnare și, utilizată incorect, va fi percepută ca fiind o culoare prea blândă”, declară specialistul.

5. VIOLET. Spiritual.

Pozitiv: conștientizare spirituală, izolare, viziune, lux, autenticitate, adevăr, calitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum îi arăți că îl iubești - cele 5 limbaje ale iubirii Tot ce trebuie să știți despre florile roșii, albe și albastre Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Negativ: Introversiune, decadență, suprimare, inferioritate.

Foto: De la agsandrew /Shutterstock

„Cea mai scurtă lungime de undă este violet. Este nevoie de conștientizare la un nivel superior de gândire, chiar și în spectrul valorilor spirituale. Este extrem de introvertit și încurajează contemplarea profundă sau meditația. Are asocieri cu regalitatea și comunică de obicei cea mai bună calitate posibilă. Fiind ultima lungime de undă vizibilă înaintea razei ultraviolete, are asocieri cu timpul și spațiul și cosmosul. Utilizarea excesivă a violetului poate aduce prea multă introspecție, iar tonul greșit al acestuia comunică ceva ieftin și urât, mai rapid decât orice altă culoare”, explică Laura Maria Cojocaru.

6. PORTOCALIU.

Pozitiv: confort fizic, mâncare, căldură, securitate, senzualitate, pasiune, abundență, distracție.

Ce presupune fertilizarea in vitro și cine sunt candidații ideali pentru procedură? Cele mai frumoase flori din „Grădinile Palatului” într-o expoziție la Baia Mare! Cum să revenim în formă după sărbători şi să ne pregătim pentru vară? Strategii eficiente de la medicul nutriționist Șerban Damian

Negativ: privare, frustrare, frivolitate, imaturitate.

“Deoarece este o combinație de roșu și galben, portocaliul este stimulant, iar reacția la acesta este o combinație între fizic și emoțional. Ne concentrează mintea pe probleme de confort fizic - mâncare, căldură, adăpost etc. - și senzualitate. Este o culoare „distractivă”. În mod negativ, s-ar putea concentra pe exact opusul - privarea. Acest lucru este mai probabil atunci când portocaliul cald este utilizat cu negru. La fel, prea mult portocaliu sugerează frivolitate și lipsa unor valori intelectuale serioase”, afirmă specialistul.

7. ROZ.

Pozitiv: Liniște fizică, hrană, căldură, feminitate, dragoste, sexualitate, supraviețuire a speciei.

Negativ: inhibiție, claustrofobie emoțională, emasculare, slăbiciune fizică.

Ce înseamnă când visezi câini - Interpretarea viselor cu patrupezi Dr. Adela Șerban: Stilul de viață și factorii de mediu joacă un rol semnificativ în declinul fertilității Top 3 motive pentru care cuplurile de români aleg Cehia pentru tratamente de fertilizare: rata de succes FIV de 72% prin PGT, accesul rapid la teste genetice și la proceduri FIV cu material genetic proaspăt de la donatori

“Fiind o nuanță de roșu, rozul ne afectează și fizic, dar calmează, mai degrabă decât stimulează. (Interesant este că roșul este singura culoare care are un nume complet separat pentru nuanțele sale. Nuanțele de albastru, verde, galben etc. fiind pur și simplu numite albastru deschis, verde deschis, etc.) Rozul este o culoare puternică din punct de vedere psihologic. Reprezintă principiul feminin și supraviețuirea speciei, este hrănitor și liniștitor fizic. Prea mult roz este drenant fizic și poate fi oarecum emasculant”.

8. GRI.

Pozitiv: neutralitate psihologică.

Negativ: Lipsă de încredere, umezeală, depresie, hibernare, lipsă de energie.

„Griul pur este singura culoare care nu are proprietăți psihologice directe. Cu toate acestea, este destul de supresiv. O absență virtuală a culorilor este deprimantă și atunci când lumea devine gri, suntem condiționați instinctiv să ne retragem și să ne odihnim. Cu excepția cazului în care tonul precis este corect, griul are un efect de amortizare asupra altor culori folosite cu acesta. Folosirea intensă a griului indică de obicei lipsa de încredere și teama de expunere”, este de părere psihologul.

Rana de respingere: Impactul psihologic și modalitățile de vindecare Ești anxios în relații? Cum poți să-ți schimbi stilul de atașament Osho - Totul despre guru și influența sa în spiritualitatea modernă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri