IN ACEST ARTICOL:
Care este pragul sau limita fina in care iubirea se transforma in durere si suferinta? Cand a iubi inseamna prea mult?

Dependenta provoaca tema si nicidecum fericire. Teama de a nu mai putea fi noi insine fara prelungirea noastra transpusa idilic in persoana lui. Teama de a nu fi suficient de atragatoare, inteligente, descurcarete, teama de a nu fi abandonate, teama de a nu fi ignorate. Iar atunci daruim toate sentimentele noastre celui care trebuie sa ne alunge aceste temeri. Este apropae ilogic cum stii ca esti capabila de atata empatie si afectiune la suferintele altora insa esti aproape oarba la propria suferinta sau poate orbita de aceasta.

A iubi prea mult inseamna sa fii dependenta de o persoana, sa o lasi sa iti controleze emotiile si comportamentul, sa iti dai seama de puterea pe care o are asupra ta si totusi sa nu te poti elibera.

A iubi prea mult inseamna a-ti masura dragostea in functie de gradul suferintei. Daca esti mai trista in absenta lui si tanjesti dupa prezenta in viata ta considerand ca zilele tale nu au niciun rost fara el atunci te afli in iluzoria sfera a dependentei emotionale.

Asa ca privesti inexpresiva cum isi impacheteaza haotic lucrurile in geamantanul rupt de timp si amintiri, si cum pleaca lasandu-te in urma. Dar de data aceasta incerci sa zambesti deoarece realizezi ca nimeni nu poate sa te faca mai fericita decat poti tu sa o faci si nu ai nevoie de o persoana pentru a te simti completa. Au fost prea multe povesti care se incheiau cu fraza ‘si au trait fericiti pana la adanci batraneti’, prea multe filme cu happy-end si prea multe piese de teatru prost jucate. Realitatea este cu totul alta, realitatea o traiesti in fiecare zi, o termini in fiecare seara si o reiei in fiecare dimineata. Mereu tu si mereu alta!

Emma Dobre


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri