Conform unui studiu britanic din 2007, spre deosebire de femei care trateaza masinile drept o entitate separata, barbatii considera masinile o extensie a lor insisi. De aceea, se simt mai amenintati si mai enervati atunci cand cineva le accidenteaza masina. Sentimentul posesiunii si al autoritatii sunt adanc infiripat in psihologia barbatului. Barbatii vorbesc despre masini ca si cum ar vorbi despre ei insisi, se mandresc cu ele si cu performantele lor, considera masina a fi “acel” spatiu unic, personal, care le apartine si pe care il poseda, in interiorul caruia se simt puternici, se simt in siguranta. Baietii cresc inconjurati de masini in miniatura si cresc considerand ca masinile fac in mod firesc parte din universul oricarui barbat.
In anumite privinte sunt de parere psihologii, relatia barbatilor cu masina lor este asemanatoare cu cea a unei femei, doar ca in masina barbatul investeste emotional fara a exista riscul de a fi respinsi. Masina nu emite pretentii, iar eforturile investite in spalat, intretinere, ceruit, etc sunt vizibile imediat. Barbatii sunt orientati spre performante si vor satisfactii imediate. Raspunsul instantaneu din momentul in care apasa acceleratia ii ofera satisfactia puterii. Satisfactia este asadar imediata. Masina ii accepta asa cum sunt, se supune docila, mangaiindu-i orgoliul si vanitatea.
Stramosii promordiali ai barbatului erau vanatori, iar instinctul de a vana este innascut in fiecare barbat. Testosteronul cere cu impetuozitate aventura, suspans. Organismul necesita adrenalina. Orgoliul sexual ii solicita sa-i aduca confirmarea potentei sale. Masina ii permite sa fie vanatorul aflat in cautarea pradei. La volan, instinctele sunt lasate libere. Astfel se justifica placerea procurata de viteza si dorinta de a apasa din ce in ce mai tare pe pedela de acceleratie. Masina este asociata si cu recunoasterea sociala. O masina puternica denota putere si reusita deplina, recunoastere din partea celorlalti a puterii tale. In plus, in interiorul unei masini barbatul creeaza o lume a sa, un mic univers personal in care, cu anumite limite, poate face ce vrea: asculta muzica care ii place, fumeaza, este managerul micului sau univers, etc. Barbatul se afla intr-o vesnica competitie, demonstrand in intrecerile de pe sosea ca el este cel mai bun, cel mai puternic. Dorinta de a fi primul inaintea tuturor se cere confirmata.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri