27 Februarie 2024 publicat în Psihologie 16 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Este una din întrebările al căror răspuns, de obicei, îl aflăm prea târziu. Și de ce se întâmplă acest lucru? Simplu, pentru faptul că nu știm să comunicăm corect în cuplu atunci când vine vorba despre copil.

de psihoterapeut Constantin Cornea

Dacă doriți cu adevărat să știți când și cu cine este cazul să aduceți pe lume un suflet nevinovat, ar trebui să urmați câțiva pași simpli:

1. Discuții cu partenerul despre cum vedeți creșterea și educarea propriului copil. De ce sunt importante? Pentru că atunci când se naște un copil, valorile femeii și cele ale bărbatului învățate acasă, dar și din mediul social, pot fi mult prea diferite. Ar trebui să ne răspundem doar la câteva întrebări de genul: dacă îi este rău copilului și nu doarme, cine se ocupă de el? Dacă femeia stă cu copilul până vine soțul, când acesta ajunge de la muncă, cine se ocupă de copil? Cum împărțim cât mai corect timpul și activitățile copilului astfel încât să nu ne simțim păcăliți sau înjosiți de partener?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rugăciunea pentru cei adormiți -un act de iubire care depășește barierele timpului. Semnificație + practici în tradiția ortodoxă Rugăciunea pentru bolnavi - Ghid spiritual pentru vindecarea miraculoasă Poezie de Crăciun - Cele mai frumoase versuri pentru sărbători în poezii de Crăciun scurte și poezii cu Moș Crăciun

2. Momentul apariției copilului este, de asemenea, important. Nici vârsta, nici hormonii sau opinia prietenilor nu pot fi motivele pentru care aducem pe lume un copil. Motivul poate consta doar în faptul că ne iubim și am discutat deja punctul 1, convenind asupra programului petrecut cu copilul al fiecăruia dintre noi

3. Cine mai ia parte la creșterea și educarea copilului? Și acest aspect este important să îl stabilim înainte de a procrea. Dacă avem așteptări de la familia de bază, să discutăm și cu ei. Dacă luăm o bonă, ce așteptări avem de la ea etc.

Foto: Hananeko_Studio /Shutterstock

4. Cum ne afectează cariera propriul copil. Unul dintre părinți, oricare de altfel, se poate simți îndreptățit să ceară celuilalt să se ocupe mai mult de copil pentru că ea/el are o carieră care nu poate aștepta. Și aici este important să conveniți înainte de procreere.

Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând Spioanele din cel de-al Doilea Război Mondial: DE LA SORA LUI CHRISTIAN DIOR LA SABOTOAREA CU UN SINGUR PICIOR Citate despre familie și copii: Expresii pentru iubirea și unitatea familială

5. Cum ne va afecta copilul relațiile la modul general cu: familia de bază, cariera, prietenii, hobbyurile etc.

6. Cum împărțim cheltuielile legate de copil?

7. Ce așteptări avem de la copil legate de frustrările noastre. Faptul că am făcut sport, dar nu am avut rezultate ne poate face să ne dorim de la copil mult mai mult decât va putea el oferi. Și acest exemplu se poate multiplica pe: abilitățile copilului legate de limbile străine, sport, muzică, carieră etc.

8. Cum ne va afecta viața sexuală copilul și care ne sunt așteptările în această privință

Am enumerat mai sus doar o parte din elementele ce ar trebui să fie discutate de cei doi înainte de a aduce pe lume un copil. Personal consider că cel mai bun lucru pe care îl pot face doi părinți constă în a merge la terapie de cuplu. Astfel, vor putea discuta împreună cu un specialist despre ce este important pentru a crește și a educa un copil, fără a fi mânați de orgoliu sau de valorile primite acasă sau în societate. Acestea pot fi îmbunătățite în mod substanțial în urma discuțiilor cu specialistul, iar cei doi pot găsi cea mai bună formulă prin care pot forma cu adevărat o echipă ce poate stabili astfel o soarta bună pentru propriul copil.

CLARA, filmul despre realitatea copiilor lăsați în urmă de părinții plecați în străinătate, intră în cinematografele din România Rugăciuni înainte de examen - Cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examene  Cele mai frumoase flori din „Grădinile Palatului” într-o expoziție la Baia Mare!

Foto fr si main: 4 PM production /Shutterstock


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • Psihoterapie şi consiliere de familie
  • ...
Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri