IN ACEST ARTICOL:
Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Zeitele grecesti sunt imagini ale femeilor care exista in fantezia oamenilor de mii de ani. Zeitele erau femei frumoase, puternice reprezentand modele arhetipale care sunt capabile sa dea o forma vietii femeilor si care au ramas intiparite in modul nostru de a fi si de a ne reprezenta lumea. Recunoscand aceste modele arhetipale in ele insele, femeile pot devei mai puternice intr-o lume patriarhala (asemeni Panteonului Grecesc) si se pot intelege mai bine, considera Bolen.

Aceasta vorbeste depre sapte modele arhetipale sau sapte tipuri de comportament specific femeilor, ramase intiparite in gandirea subconstienta, datorita fortei miturilor. Este vorba despre Zeita Atena, Zeita Artemis, Zeita Hera, Zeita Persefona, Zeita Afrodita, Zeita Demetra si Zeita Hestia.

In fiecare din noi se afla aceste zeite, insa trebuie sa vedem care dintre ele ne domina existenta. Poate fi doar una dintre ele mai activa, sau pot fi diverse combinatii arhetipale, intiparite in felul nostru de a exista. Atunci cand in psihicul nostru zeitele se afla in competitie pentru a domina, femeia trebuie sa decida ce aspect din ea insasi trebuie sa se exprime si cand. Altfel, se va vedea trasa cand intr-o parte, cand in cealalta si nu isi va putea explica de ce. Tot asa, vom putea sa ne explicam de ce o femeie este mai atrasa spre obtinerea implinirii profesionale, mai mult decat pe cea familiara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Dragoste Săgetător 2025: Pășești într-un vortex de pasiuni și transformări radicale Citate care inspiră, înfrumusețează și vindecă. Oferă aceste gânduri oamenilor dragi din viața ta Unii oameni sunt atât de săraci că nu au decât bani

C. G. Jung a introdus in psihologie teoria arhetipurilor. El considera ca arhetipurile sunt modele de comportament instinctuale, care se regasesc in inconstientul colectiv. Miturile si fabulele sunt expresii ale arhetipurilor, asemeni multor imagini care ne apar in vis. Prezenta modelelor arhetipale comune tuturor, explica analogia dintre miturile culturilor diverse, care ne influenteaza modul in care ne comportam si relationam cu ceilalti.

Odata ce vom intelege progresia naturala de la mit la psihicul nostru si odata ce vom constientiza darurile pe care le avem si tendintele noastre negative, care sunt asociate unei anume zeitati, vom castiga mai multa putere interioara, considera Jean Bolen. De aceea, va provoc sa va cautati zeitele din voi!

Atena

Zeita Atena, cea care in mitologie s-a nascut din teasta lui Zeus, reprezinta un temperament extrovertit si independent; reprezinta zeita intelepciunii si a civilizatiei, este preocupata de cariera, motivata de dorinta implinirii profesionale, a dobandirii de cunostinte, are un intelect agil, este preocupata de educatie, cultura, probleme sociale si politice. Atena este preocupata pentru buna-starea umanitatii, a societatii din care face parte si lupta impotriva suferintei si nedreptatii. Ea stie sa cucereasaca arena barbatilor din aceasta lume. Se simte foarte bines a lucreze in domenii unde barbatii domina.

PRIMA EDIȚIE HER SPACE FESTIVAL ROMANIA, EVENIMENT ADRESAT SĂNĂTĂȚII ȘI STILULUI DE VIAȚĂ AL FEMEILOR HER SPACE FESTIVAL Romania își deschide mâine porțile: conferințe și ateliere dedicate sănătății și stării de bine  5 ceaiuri delicioase de încercat în luna decembrie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri