Arhetipul Atenei este cel al unei zeite androgine care dezvolta o relatie cu propriul sine masculin, mai bine decat sa o imparta intr-o relatie de mariaj cu un barbat. Este foarte precauta in ceea ce ii priveste pe barbati. Ea vede in acestia mai mult parteneri intelectuali impreuna cu care impartaseste ambitii, teluri in cariera si idealuri. Atena mai este cunoscuta si ca una dintre cele trei Amazoane (mitul amazoanelor vorbeste despre o societate a unor femei razboinice care traiau fara barbati).
Daca o femeie de tipul Atena isi va gasi un partener, acesta va fi foarte increzator in sine insusi si ii va aprecia ambitiile si autonomia. Femeile Atena nu sunt deloc genul femeilor care flirtreaza. Sunt in schimb prietene foarte devotate.
Atena reprezinta arhetipul feminin al gandirii logice, din perspectiva femeii nu a barbatului. Energia sa interioara poate sa o transforme in moduri creative de inalta tinuta. Femeile in care predomina arhetipul Atenei sunt foarte motivate si concentrate in tot ceea ce fac. Sunt orientate catre scopuri clare, de aceea, astfel de femei tind sa aiba relatii independente si autonome.
Sunt motivate mai mult de propriile lor teluri, mai mult decat sunt motivate de nevoile celorlati. Au tendinta de a trai prin prisma gandirii lor si nu sunt prea conectate cu senzualitatea si corpul lor. Ele sunt orientate spre implinirea profesionala, sunt ambitioase, si reusesc sa lucreze alaturi de barbati, in domenii in care acestia detin puterea. Pentru ca este foarte rationala, o femeie Atena reuseste sa isi controleze emotiile si de aceea poate sa lucreze alaturi de barbati, fara sa cada in capcane erotice sau emotionale.
Fata neagra a unei femei Atena: O astfel de femeie are o atitudine intimidanta, critica, judeca slabiciunile altora. Lasa in jurul sau un aer de autoritate si pare inabordabila, iar acest lucru ii tine pe ceilalti la distanta emotionala fata de ea.
Artemis
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9