Demetra
Demetra este opusul Afroditei. Are un comportament introvertit, un suflet bland, gentil. Ea ii rasplateste pe oameni din plin, chiar si pentru cele mai mici favoruri. In mitologie, Demetra era Zeita pamantului, a agriculturii si a fertilitatii, ea simboliza puterea regenerativa a pamantului. Este preocupata de cresterea copiilor, de grija fata de copii si de familie. Arhetipul Demetrei reprezinta maternitatea, instinctul matern si grija; de aceea, o femeie in care predomina arhetipul Demetrei si care simte ca trebuie sa devina mama la un moment dat, poate sa cada in depresie si sa se simta neimplinita daca nu ramane insarcinata.
Femeile in care prdomina arhetipul Demetrei cauta barbati care sa le ofere siguranta, securitate, mai degraba decat pe cei care le ofera satisfactii intelectuale sau sexuale. In acest fel, cautand securitatea ele isi asigura crearea conditiilor care le intereseaza cel mai tare - casa, copiii si grija fata de ei.
Demetra face parte din categoria zeitelor “vulnerabile”. In ciuda puterii sale asupra pamantului, ea nu a putut sa previna rapirea fiicei sale Persefona. Astfel, femeile dominate de arhetipul Demetrei se pot simti victimizate de catre oameni. Ele traiesc momente cand se simt neputincioase si incapabile sa isi atinga dorintele. Tind sa isi reprime furiile, trairile iar sentimentul neputintei le poate impinge spre depresii.
Uneori, aceste femei se simt obligate sa ajute, isi iau uneori sarcini care le depasesc si nu stiu sa refuze, de aceea se pot simti coplesite. Femeile "Demetra" se lupta cu aceste probleme care le fac sa fie apatice si chiar sa intre in depresii adanci. Femeile "Demetra" se simt de multe ori coplesite si pentru ca isi reprima furiile sau durerile, pot suferi de oboseala sau depresie cronica, dureri de spate, dureri de cap, presiune mare a sangelui. Ele sunt femei care nu stiu sa puna limite celorlati si care nu stiu sa isi exprime propriile nevoi si sentimente. De aceea sufera enorm.
Totusi, asemeni mitului antic, "Demetrele" sunt cele care dau oamenilor din spiritualitatatea care ii ajuta pe acestia sa traiasaca mai frumos si mai intens. Demetrele invata din propriile experinete si de aceea sunt capabilae sa imparta din intelepciunea ei cu ceilalti.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri