22 Iulie 2010 publicat în Psihologie 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Psihologic vorbind, ce-i face pe barbatii casatoriti sa fie atat de atragatori? Si de ce gravitam vesnic in jurul "baietilor rai" daca stim ca nu ne fac tocmai bine?

Intr-un articol anterior, incercam sa patrundem in mintea masculina si sa descifram adevarul despre psihologia barbatilor. Ne-am rezumat la trei aspecte. De data aceasta insa, vom incerca sa patrundem in universul psihologic feminin si sa-l intelegem. Sigur, nu este nicio noutate ceea ce spunem. Statistic vorbind, femeile, mai mult decat barbatii, sunt atrase de relatiile interzise, cu barbati casatoriti sau implicati intr-o relatie. Bineinteles ca intervin criterii mai mult sau mai putin obiective: procesul indragostirii, sentimentele care se nasc sa fie libere, netinand cont de piedicile statutului civil. Sigur ca atractia fata de barbatii “rai” ni se pare fireasca. Nimeni nu neaga ca “baietii rai” pot fi deosebit de fermecatori. Si totusi, psihologic vorbind, ce-i face pe barbatii casatoriti sa fie atat de atragatori? Si de ce gravitam vesnic in jurul “baietilor rai” daca stim ca nu ne fac tocmai bine? Iata ce explicatii ne dau psihologii:

De ce gravitam vesnic in jurul “barbatilor rai” ignorandu-i pe “cei buni”?

Femeile intuiesc “barbatul rau” din secunda in care intra intr-o camera. Semnalele sunt evidente: mersul este plin de importanta, atitudinea tradeaza incredere in sine mergand chiar pana la agresivitate, ochii parca nu privesc, ci sfideaza, impun, cer la randul lor sa-i privesti. Par indrazneti pana aproape de nerusinare, aventurosi, sfidand orice si pe oricine, nonconformisti, par a nu pune pret pe nimic, exceptand propria persoana, si par a nu se lasa intimidati de nimic, mai putin de tine. Barbatii rebeli prin personalitate, chiar daca ajungi la maturitate, exercita o fascinatie deosebita asupra femeilor. De ce, daca constientizam posibilul efect nociv pe care il pot avea asupra noastra? Ei bine, raspunsul nu este greu de ghicit.

“Barbatii rai” inspira incredere in sine in gradul cel mai inalt. Increderea in sine venind din partea unui barbat este asadar echivalentul masculinitatii supreme. “Barbatii rai” afiseaza ostentativ si la vedere masculinitate, vigoare si virilitate. Iluzia puterii este uneori mai puternica decat puterea in sine. Chiar daca multi dintre acesti barbati sunt cu adevarat “rai”, uneori barbatii mimeaza “puterea”, punandu-si masca fortei pentru a-si ascunde vulnerabilitatea. Ce femeie s-ar simti slaba, vulnerabila, lipsita de protectie cu un astfel de barbat langa ea?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri