IN ACEST ARTICOL:
Sindromul Cavalerului Alb este cat se poate de real in psihologie si poate fi observat atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Cavalerul Alb este atras cu precadere de persoanele care au o incredere in sine scazuta, se afla in circumstante defavorabile, au fost ranite de altii sau prezinta semnele unor alte vulnerabilitati. Intentiile Cavalerului Alb nu sunt rele, insa nici realiste sau sanatos fondate.

Astfel de relatii nu sunt insa scutite de colaps sau esec. Relatia cu un Cavaler Alb se poate transforma intr-o relatie codependenta si nesanatoasa atunci cand acesta ajunge sa se preocupe numai de nevoile partenerului, ignorandu-le pe cele proprii, cand (chiar si fara sa vrea, fara sa constientizeze) declanseaza un comportament abuziv sau autodistructiv din partea partenerului, cand majoritatea deciziilor, hotararilor sau a responsabilitatilor devin exclusiv preocuparea sa.

De asemenea, se poate vorbi si de o oarecare complementaritate a comportamentului Cavalerului Alb cu comportamentul domnisoarei aflate la ananghie. Impulsul instinctiv de a salva al Cavalerului Alb aparent pare a se potrivi de minune cu tendinta de victimizare a domnisoarei, permitandu-se si ingaduindu-si reciproc existenta, insa intr-o relatie de lunga durata, aceste comportamente pot conduce spre dependenta emotionala si financiara. Nici Cavalerul Alb si nici Domnisoara la Ananghie nu sunt persoane care contureaza, hranesc, definesc si intretin o relatie, ci persoane care lasa relatia lor sa ii defineasca, sa ii intretina, sa ii hraneasca si sa le contureze personalitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sindromul de hiperstimulare ovariană: cauze, soluții Sindromul Hefaistos sau despre părinții care își reneagă copiii Alimentația în sindromul ovarelor polichistice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri