Astfel de relatii nu sunt insa scutite de colaps sau esec. Relatia cu un Cavaler Alb se poate transforma intr-o relatie codependenta si nesanatoasa atunci cand acesta ajunge sa se preocupe numai de nevoile partenerului, ignorandu-le pe cele proprii, cand (chiar si fara sa vrea, fara sa constientizeze) declanseaza un comportament abuziv sau autodistructiv din partea partenerului, cand majoritatea deciziilor, hotararilor sau a responsabilitatilor devin exclusiv preocuparea sa.
De asemenea, se poate vorbi si de o oarecare complementaritate a comportamentului Cavalerului Alb cu comportamentul domnisoarei aflate la ananghie. Impulsul instinctiv de a salva al Cavalerului Alb aparent pare a se potrivi de minune cu tendinta de victimizare a domnisoarei, permitandu-se si ingaduindu-si reciproc existenta, insa intr-o relatie de lunga durata, aceste comportamente pot conduce spre dependenta emotionala si financiara. Nici Cavalerul Alb si nici Domnisoara la Ananghie nu sunt persoane care contureaza, hranesc, definesc si intretin o relatie, ci persoane care lasa relatia lor sa ii defineasca, sa ii intretina, sa ii hraneasca si sa le contureze personalitatea.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9