31 Ianuarie 2011 publicat în Psihologie 7 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Asemenea majoritatii creaturilor vii, porumbeii asociaza imediat o buna purtare cu recompensa. Dar cand un dispozitiv pune automat un bob la fiecare 20 de secunde, porumbelul se intreaba: Ce am facut ca sa merit asta? Daca dadea din aripi in acel moment, va continua, convins ca acest lucru a influentat decisiv ce s-a intamplat. Numim acest lucru superstitia porumbelului.

La fel ca porumbeii, oamenii se intreaba din cele mai vechi timpuri ce pot face pentru a merita eternitatea sau macar longevitatea. Cu totii ne dorim tinerete fara batranete. Dar ce facem ca sa meritam asta? Unii se duc la biserica, altii mediteaza, au o nutritie echilibrata sau fac mult sport. Iata mai jos cateva idei usor de realizat ce ne ajuta sa traim peste 100 de ani:

Impartaseste-i mamei totul – Un studiu al Scolii Medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii “reci” cu mamele lor prezinta un risc cu 91% mai ridicat de a contracta o boala in perioada vietii adulte.

Iesi din cochilie – Activitatile sociale si relationale (comunicarea interpersonala in general) imbunatatesc speranta de viata. Persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac exercitii fizice regulat si sunt capabile sa isi discute problemele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Afacerile cu escape rooms se bucură de longevitate pe piața românească. Trapped Escape Room sărbătorește 10 ani de succes! Gala Premiilor Literare, cel mai prestigios eveniment al anului, marca Bookzone, invită iubitorii de carte să petreacă o seară exclusivistă alături de autori de top din România Medicina longevității - Cum putem înainta în vârstă cât mai sănătos și echilibrat

Mergi la cinema – Vizionarea unui film, a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult: acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestatii culturale au atins, efectiv, suta de ani (fiind inca in putere), pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar.

Priveste partea buna a lucrurilor – Optimistii nu numai ca traiesc mai mult decat pesimistii, dar prezinta si mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, cele mai eficiente arme ale organismului nostru impotriva bolilor.

Recitati poezii – Cercetatorii elvetieni au demonstrat faptul ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres (deci si riscurile unor maladii cardiace).

”Moștenim 15-20% din genele părinților, restul este în mâinile noastre”. Dr. Roxana Voica, despre secretele longevității din perspectivă științifică Cum putem păstra florile în vază pentru o perioadă mai lungă de timp? 9 Septembrie, ziua în care se activează energia lui 9 și se deschide PORTALUL 9:9! Închideri ciclice și noi începuturi fabuloase

Plangi – Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar putea datora capacitatii acestora de a elimina toxinele plangand.

Asterne-ti sentimentele pe hartie – Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres – Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore. Dovada vie o consta faptul ca dupa patru luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri