IN ACEST ARTICOL:
Societatea in care traim este un spectacol, o reprezentatie in care fiecare are posibilitatea de a schimba replicile, decorul si distributia.

Actorul din viata curenta si actorul de teatru se aseamana prin incercarea de a lasa impresia ca este ceea ce pare. Uneori reusim sa ne identificam cu rolul jucat (in acest caz, suntem, potrivit terminologiei goffmaniene, actori sinceri), dar alteori ne distantam de rol, caci gandim altceva decat spunem, devenind actori cinici. In aceste cazuri, nici sinceritatea si nici cinismul nu trebuie intelese conform conotatiei morale din limbajul uzual, cele doua atitudini fiind susceptibile de mixturi ciudate. Un exemplu este dat de vrajitoarele care pot crede sincer in “darul lor”, dar, in acelasi timp, apeleaza la trucuri cinice pentru a-si impresiona clientii.

Un actor sincer poate deveni cinic si invers – cazul preotului care isi pierde credinta, dar continua sa isi “joace” rolul, pentru avantajele materiale sau sociale pe care i le ofera. Micul musician fortat de patinti sa invete un instrument urmeaza drumul invers, de la cinismul interpretarii silite la sinceritatea dobandita pe masura ce prinde drag de muzica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zâmbete de 1 Aprilie: Cele mai haioase mesaje pentru Ziua Păcălelilor Tu cum îți pregătești sufletul pentru Sărbătorile Pascale? Lasă oamenii să vorbească și tu mergi pe drumul tău: Cum să îți urmezi visurile fără frica de judecata celorlalți
Spatiul in care actorul social isi joaca rolul este delimitat si el in trei zone, analoage salii de spectacol, culiselor si exteriorului teatrului.

REGIUNEA ANTERIOARA este locul unde se desfasoara reprezentatia, spatiul accesibil publicului (locul de munca, cafeneaua, sufrageria, stadionul etc.).

REGIUNEA POSTERIOARA este asemanatoare culiselor, unde spectatorii nu au acces. Aceasta zona e folosita pentru fabricarea tuturor iluziilor reprezentatiei. Aici se inmagazineaza accesoriile care vor fi necesare intr-un anumit moment al spectacolului, precum si cele care raman permanent ascunse publicului pentru ca el sa nu sesizeze ca a fost tratat mai putin bine decat s-ar fi putut (pastram “in culise” bauturile scumpe pe care nu dorim sa le servim anumitor musafiri). Tot aici se examineaza unele componente ale fatadei personale (vestimentatia, coafura, machiajul) si pot fi facute repetitii, mai ales cu membrii mai neexperimentati ai echipei (copiii intr-o familie, personalul proaspat angajayt intr-un restaurant) pentru a nu avea surprize in timpul “spectacolului”.

Cum îți poți da seama dacă te iubește cu adevărat în funcție de zodia lui Când dragostea doare: Cum să îți vindeci inima de o dragoste neîmpărtășită Mesaje de la mulți ani pentru soție - Cele mai frumoase urări pentru femeia vieții tale 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri