Legea insuficientei in psihologie: Jocul de-a indisponibilitatea in relatiile de iubire
Exista insa o lege nescrisa si veche de cand lumea, aplicabila de secole relatiilor interumane. Ce-i prea mult oboseste. Plictiseste. Te face sa tanjesti dupa un ceva mai diferit, mai acatari, mai nu stiu cum. Cum ar spune romanul, la un moment dat, ti se uraste si de prea mult bine. Tot ce este in surplus sau in abundenta risca sa cada in paragina neaprecierii sau a nerecunostintei. Ce-i in minus si nu se afla in permanenta la dispozitie devine apreciat, dorit, considerat pretios.
Uite asa, incredibil, dar adevarat, se poate intampla ca oferind prea multa iubire, sa o pui in situatia neplacuta de a nu fi apreciata. Exista o lege ascunsa a cuplului conform careia nu este bine sa fii intotdeauna disponibila pentru persoana iubita. Din cand in cand este bine ca pamantul sa nu se mai invarta in jurul persoanei iubite, din cand in cand este bine sa ai si alte lucruri extrem de importante de facut si de una singura, cu prietenii, nu doar alaturi de persoana iubita.
Din cand in cand, poti naste si cateva motive ca sa tragi chiulul din iubire. Chiar daca nu le ai, chiar daca nu le vezi, chiar daca nu exista, poti gasi cateva motive care sa iti permita sa absentezi din jocul total si complet al iubirii.Oamenii au tendinta de a acorda o valoare speciala acelor lucruri care au o disponibilitate limitata. Jocul inaccesibilitatii presupune renuntarea la rutina. Nimeni nu isi doreste cu adevarat o persoana care este vesnic accesibila si disponibila. Femeile, spre exemplu, vor prefera relatiile in care vad provocari in locul unor relatii cu barbati care sunt intotdeauna disponibili pentru ele. De regula, barbatii intra in jocul indisponibilitatii pentru a parea mai siguri pe ei, mai interesanti. Femeile joaca jocul inaccesibilitatii pentru a cuceri, invaluindu-si prezenta in mister. In perioada de debut a relatiilor, multe femei joaca acest rol pentru a evita aparenta “disperarii”.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural