Poate exista o explicatie logica lucrurilor prezentate mai sus?
Biocampul sau aureola stralucitoare din jurul trunchiului
In institutiile tehnologice din lume se fac de cativa ani cercetari ale formei biocampului copacilor. In acest scop, copacul este pus intr-un camp electromagnetic puternic ce provoaca aparitia unei aureole stralucitoare in jurul trunchiului.
Inelele stralucitoare care apar in jurul unor copaci pot fi fotografiate cu un film sensibil si apoi analizate. Un copac sanatos care creste separate va da pe fotografie un inel simetric. Daca pe scoarta acestuia se face o taietura, atunci in aureola va aparea o limba lunga stralucitoare. In acest loc, campul isi va largi dimensiunile brusc.
Astfel, actiunile de neinteles ale vracilor populari primesc o explicatie logica: ei cunosteau proprietatile energetice si terapeutice ale copacilor si chiar daca nu foloseau un termen atat de pretentios precum cel de “biocamp”, ei stiau foarte bine despre forta de actiune a copacului in locul taieturii proaspete.
Multe dintre lucrurile pe care le cunosteau stramosii nostril despre natura s-au pierdut. Cu toate acestea, dupa o pauza destul de indelungata, omul s-a reapropiat de copaci.
Potrivit obiceiurilor, in vechile carti erau adunate o sumedenie de date despre proprietatile terapeutice ale plantelor. Se pare ca nu numai copacii vii, dar si bustenii sau taieturile mici puteau usura suferintele omului.
Biolocatia – sau cum sa ne gasim propriul copac protector
Entuziastii care s-au ocupat de problema interdependentei dintre fiinta umana si arbori au reusit nu numai sa refaca unele mijloace de tratare a omului cu ajutorul copacilor, ci si sa prelucreze alte metode noi, mai eficiente.
Majoritatea cercetatorilor au folosit in studiile lor biolocatia – capacitatea omului de a fixa cu ajutorul unei rame din sarma campurile fizice ale diferitelor obiecte sau plante.
Biolocatia, cu ajutorul careia fiecare isi poate gasi copacul propriu, nu este o descoperire recenta. In gravurile chinezesti, care au varste mai mari de 4000 de ani, este zugravit un om cu o ramura in mana care cauta apa. Desene chiar mai antice decat cele chinezesti au fost descoperite in pesterile africane, avand mai mult de 7000 de ani vechime.
Astazi, unul dintre cei mai interesati cercetatori fata de domeniul legaturii dintre fiinta umana si copaci este rusul Evsei Meilitev. Cu ajutorul unei rame el a facut cateva mii de masuratori ale schimbarilor de energie a omului sub influenta diferitelor tipuri de arbori.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri