EFT incalca multe din crezurile psihologiei conventionale, apeland la doua tehnici simultan: atingerile si afirmatiile pozitive. In loc de acele folosite pentru a stimula punctele energetice in acupunctura traditionala, EFT se foloseste de o tehnica usoara de atingere cu varful degetelor a acestor puncte. Aceasta tehnica se numeste tapping si in combinatie cu declaratiile pozitive si cele de identificare verbala a problemei poate conduce la rezultate pozitive si la vindecare. In timpul lor, sunt inlaturate emotiile si blocajele negative, stabilizandu-se energia din organism.
Chiar daca in unele cazuri rezultatele sale sunt surprinzatoar si dupa cateva minute de tapping eliberarea de emotiile negative poate fi instantanee, EFT nu reprezinta leacul miraculos al tuturor bolilor. EFT este insa un instrument care poate contribui la autovindecare, la restabilirea echilibrului emotional, fizic si spiritual. EFT este o metoda care se insuseste usor si intr-o forma simplificata poate fi aplicata si individual. In cazul in care problemele cu care se confrunta persoana respective sunt usoare, ameliorarea se poate observa dupa o singura sedinta. Rezultatele pot aparea instant sau in scurt timp. Daca probleme sau situatiile emotionale cu care se confrunta persoana respective sunt complexe, sunt necesare mai multe sedinte de EFT, eventual efectuate sub indrumarea unui specialist EFT.
Exista si unele critici aduse acestei metode de relaxare energetica. Nu toti o percep ca pe un “miracol nedureros”. Unii o percep a fi o pseudostiinta, caracterizand-o ca sarlatanie sau “act fals”. Nu putini sunt specialistii care pun rezultatele obtinute prin intermediul metodei EFT pe seama efectului placebo, a gandirii pozitive, a autosugestionarii, a faptului ca prin natura sa, aceasta metoda este menita sa distraga atentia de la gandirea negativa. Poate ca da… Insa un lucru este sigur. In multe cazuri, s-au constatat efecte pozitive ale acestei metode.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară