7. Creati un “sens” comun
“Casnicia nu se rezuma doar la cresterea copiilor, impartirea sarcinilor sau la a face dragoste”. Casnicia are si “o dimensiune spirituala ce are de-a face cu intemeierea unei vieti interioare impreuna- o cultura imbogatita cu simboluri, cu aprecierea rolului pe care fiecare dintre soti il are intr-o casnicie, cu scopurile comune care creeaza conexiuni intre cei doi, ducand la sentimentul de a apartine familiei respective”, afirma John Gottman in cartea sa “The seven principles for making marriage work.”
Creati-va un sistem comun de valori si fortificati-l prin obiceiuri comune (iesirea la un film sambata seara spre ex.), ritualuri (o minivacanta in doi la aniversarea relatiei), traditii si interese comune, prin crearea de mituri ale cuplului (povestile legate de felul in care v-ati cunoscut sau cele legate de intemeierea familiei). Impartasiti-va unul altuia cele mai intime si profunde convingeri si pareri. Atunci cand acesta microcultura a cuplului este bine conturata si exista un “sens comun” clar definit, casnicia respectiva devine mai puternica, sentimentele mai profunde, conflictele mai putin intense. De asemenea, exista o probabilitate mai mica ca probleme unui cuplu sa se transforme in blocaje sau impulsuri.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice