Cum se manifesta complexul Madonna/Tarfa la un barabat? Cum gestionezi relatia cu un astfel de partener? Ce fel de aspecte trebuie sa cauti la un partener daca vrei sa eviti acest gen de barbat?
Sigmund Freud a scris despre complexul Madonna/Tarfa si se referea la faptul ca barbatii au tendinta de a imparti femeile in doua categorii: vampele care ii pot satisface din punct de vedere sexual (dar pe care nu le vor lua niciodata in casatorie) si femeile virtuoase (caste) pe care si le doresc ca sotii si cu care vor sa aiba copii dar care nu ii pot satisface din punct de vedere sexual.
Un barbat care detine acest complex crede ca o femeie nu poate sa fie in acelasi timp si vampa si virtuoasa. Freud a atribuit aceest complex barbatilor care au avut mame reci si distante.
Acesti barbati considera ca sexul este un act murdar ce nu poate fi savarsit decat cu “tarfe”. Asta nu inseamna ca el nu iubeste sexul sau ca nu ii place sa fie in centrul atentiei femeilor. De altfel, foarte multi barbati care prezinta acest complex sunt foarte activi din punct de vedere sexual. Dar... nu cu sotiile lor!
Sotia pe care o cauta pentru casatorie va fi inocenta, casta. Initiind relatia cu o femeie, barbatul cu acest sindrom o va proba pe aceasta. Daca ea este experimentata in ceea ce priveste sexul, imediat o va muta in “categoria tarfelor”. De asemenea, daca este virgina si accepta sa faca sex cu el prea repede, imediat o va muta si pe aceasta in "categoria tarfelor". Odata ce el va decide ca aceasta femeie este “usoara”, ea nu se va preta decat pentru sex si atat.
Cauza acestui complex? Sexualitatea, stigmatizata din punct de vedere religios
Trebuie sa observam conotatia religioasa a denumirii complexului Madonna/Tarfa. Asemeni multor concepte sexuale sau romantice cu radacini religioase, acesta se adreseaza de asemenea conflictului dintre cele doua zone ale creierului Creierul Reptilian si Creierul Superior.
Creierul Reptilian controleaza inconstientul nostru, instinctele noastre si apetitul sexual. Zonele Creierului Superior sunt responsabile pentru capabilitatile noastre si pentru capacitatea noastra de a rationa asupra unor concepte ca moralitatea, mariajul si virtutea.
La inceput, religiile catalogau orice avea legatura cu manifestarile Creierului Reptilian ca fiind "munca diavolului", ca fiind legate de o conduita pacatoasa. Dar primii oameni nu aveau nici cea mai vaga idee in legatura cu subconstientul. Inainte de Darwin si Freud, impulsurile sexuale pareau ca ar veni de undeva din afara constientului si deci de undeva din afara noastra. Sexualitatea era considerata “lucratura” unui actor exterior, cum ar fi Diavolul. In acelasi timp, Crierul Superior, acela care i-a ajutat pe oameni sa isi organizeze comunitatile, sa intreprinda batalii si sa invete despre natura si stiinte erau atribuite lui Dumnezeu.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri