Cromoterapia mai consta si in folosirea celor mai adecvate culori la domiciliu, la locul de munca si in spitale sau policlinici. Tinand seama de proprietatile terapeutice ale culorilor, in camera de dormit trebuie sa predomine albastrul sau verdele foarte deschis (niciodata rosu, indiferent de nuanta), in camera de lucru oranjul sau galbenul (care imbunatateste randamentul muncii intelectuale), iar in camera de baie albul.
Dupa parerea unor specialisti, peretii birourilor trebuie vopsiti in oranj sau galben (niciodata in alb, care scade ritmul oricarei activitati), ca de altfel si coridoarele si scarile. In incaperile cu temperaturi inalte nu va fi folosita culoarea rosie, ci numai culori reci (albastru, verde sau violet inchis), care dau iluzia de raceala.
De putina vreme, culorile, mai exact pictura si desenul colorat sunt intrebuintate in scopuri terapeutice, respectiva metioda fiind cunoscuta sub numele de art-terapie. Ea se practica, in cele mai multe cazuri, in asociatie cu muzicoterapia, mai ales in serviciile de psihiatrie si in centrele pentru recuperarea handicapatilor cu paralizii sau lipsa unor membre. Acestia invata sa deseneze sau sa picteze si astfel sa isi depaseasca problemele de integrare emotionala.
Tot ceea ce este viu aspira la culoare.
- Goethe
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural