IN ACEST ARTICOL:
Atunci cand participam in conversatii cu semenii nostri trebuie sa stim cum sa interactionam in cel mai placut mod. Regulile "vorbirii masculine" si ale "vorbirii feminine" ne pot ajuta in conversatii si in rezolvarea polemicilor.

Cercetarile au demonstrat faptul ca barbatii folosesc un set de reguli speciale pentru a comunica unii cu ceilalti. Daca sunteti femeie, este extraordinar de important sa cunoasteti, sa intelegeti si sa respectati aceste reguli atunci cand aveti de-a face cu un reprezentant al sexului masculin.

Iata care sunt regulile “vorbirii masculine” formulate in urma rezultatelor scanarii creierului, care urmaresc fluxul sangvin si functiile creierului masculin.

1. Comunicati-i unui barbat o singura informatie o data

Creierul reprezentantilor de sex masculin este compartimentat. Este ca si cum ar fi impartit in mai multe camarute, fiecare continand si regland o functie care lucreaza izolat de celelalte. Nu trebuie niciodata deci sa folositi mai multe piste atunci cand discutati cu un barbat. Invatati sa va separati ideile si gandurile. Comunicati un singur lucru o data.

2. Lasati-i ragaz sa vorbeasca

Creierul barbatului este conectat fie la functia vorbirii, fie la cea a ascultarii. Majoritatea barbatilor nu le pot face simultan pe amandoua si de aceea orice reprezentant al sexului masculin isi asteapta randul sa vorbeasca. Important este sa le dati ragaz sa vorbeasca si sa ii lasati sa termine ce au de spus. Nu trebuie totodata sa ii intrerupeti, caci altfel isi pierd firul ideii.

3. Luati-va o expresie neutra cand ii ascultati

Barbatii sunt de parere ca o persoana care isi schimba expresia fetei atunci cand asculta are, probabil, probleme de ordin psihologic ori emotionale. Luati-va o expresie serioasa atunci cand ascultati ce are de zis un barbat si din cand in cand apelati la incurajari precum “Asa este”, “Da, da”, “Inteleg” pentru a il determina sa continue.

4. Oferiti-le fapte si informatii

Creierele barbatilor sunt organizate pentru sarcini spatiale si sunt interesate mai ales de relatia dintre lucruri. Dati solutii problemelor, fapte si marturii. Evitati formulele emotionale, insa, in schimb, argumentati-va opiniile.

5. Folositi vorbirea directa

Propozitiile barbatilor sunt mai scurte decat ale femeilor si contin mai multe fapte, date, informatii si solutii. Nu faceti niciodata aluzii sau deductii. Spuneti ceea ce aveti de spus atacand subiectul direct.

Femeile detin si ele un set special de reguli pentru a comunica. Iata regulile “vorbirii feminine” formulate in urma scanarii creierului reprezentantelor sexului feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri