22 August 2011 publicat în Psihologie 61 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Iata care sunt in conceptia lui Nathaniel Branden cei 6 stalpi ai stimei si ai respectului de sine:

Autoresponsabilitatea – Pentru a atinge increderea in sine deplina trebuie sa iti stii care iti sunt responsabilitatile. Trebuie sa le accepti si sa le faci fata cu fruntea sus, nu cu capul plecat. Trebuie sa raspundem provocarilor vietii ca indivizi, nu ca victime, ne sfatuieste Nathaniel Branden. Pentru ca fiecare alegere ne apartine. Pentru ca fiecare actiune ne apartine. Pentru ca fiecare din noi poarta pe umerii sai responsabilitatea propriei vieti si a starii sale de bine. Constientizam sau am putea constientiza tot ceea ce facem. La fel de bine, am putea constientiza si impactul pe care ceea ce facem il are asupra celor din jur.

Autoafirmarea – Autoafirmarea inseamna in primul rand sinceritate fata de tine. Daca esti sincer si corect fata de ceilalti, nu fi nesincer si incorect fata de tine. Nu-ti falsifica propria realitate a ceea ce esti si a ceea ce valorezi doar pentru ca nu ti-ai dori sa te confrunti cu dezaprobarea. Trebuie sa gasesti curajul sa lupti pentru tine, sa iei atitudine pentru tine intr-un mod potrivit, in momentul potrivit , manifestand respect fata de tine, fata de contexte, dar si fata de cei din jur. Fii autentic si manifesta-te, sustine-te in fata celorlalti, ne sfatuieste Nathaniel Branden. A te afirma nu inseamna nici a fi agresiv, nici a fi pasiv, este de parere acesta. Afirmarea este drumul dintre ele…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nume de băieți rare - Cele mai frumoase și deosebite alegeri de nume pentru copilul tău

Traieste cu scop – Daca esti sincer fata de ceilalti si esti sincer si fata de tine, nu ezita sa fii sincer si fata de dorintele, obiectivele sau scopurile personale. Pentru a creste stima de sine si avea o incredere pozitiva in tine, ramai fidel obiectivelor proprii, nu obiectivelor altcuiva. Incearca sa-ti traiesti viata dandu-i un scop, iar daca nu l-ai gasit inca, apuca-te sa il identifici. Da-ti un scop. Da-ti doua. Da-ti mai multe scopuri. Mobilizeaza-te pentru a-ti implini scopurile. Stabileste-ti obiectivele pe termen scurt sau lung. Lupta pentru ele. Ia atitudine concreta pentru ele. Ai in vedere si lucrurile de care ai nevoie pentru a le atinge. Nu te departa prea mult de realitate. Evalueaza-ti in permanenta actiunile pentru a-ti da seama cat de departe sau aproape esti de indeplinirea lor. Nu neglija nici rezultatele actiunilor tale. Fiecare in parte te aduce mai aproape de implinirea scopului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri