9 Septembrie 2011 publicat în Psihologie 647 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Iata care sunt in viziunea lui William Glasser, fondatorul Teoriei Alegerii, cele 7 obiceiuri mortale pentru o relatie de cuplu sau mariaj:

William Glasser, profesor doctor si autor a numeroase carti de specialitate, este un renumit psihiatru american. Glasser este cunoscut ca fiind cel care a dezvoltat Teoria Alegerii , teorie prin care specialistul aduce in vedere si cele 7 obiceiuri care alimenteaza afectiunea intr-o relatie, dar si cele 7 obiceiuri care pot fi mortale pentru o relatie. Aceste idei au fost incluse in cartea “Eight Lessons for a Happier Marriage”, carte pe care Glasser a scris-o impreuna cu sotia sa. Astazi va prezentam cele 7 obiceiuri mortale intr-un cuplu in viziunea lui William Glasser. Promitem ca intr-un articol viitor vom dezbate si Teoria Alegerii, o teorie mai mult decat interesanta, dar si cele 7 obiceiuri care aduc afectiunea si fericirea in cuplu.

Obiceiul distructiv 1: CRITICA

Bineinteles ca este usor si foarte la indemana sa-ti critici partenerul. Este usor sa arunci cuvinte negative mai ales atunci cand consideri ca persoana respectiva le “merita”. Gandeste-te insa daca tie ti-ar placea sa fii criticat in mod constant. Criticile venind din partea unui necunoscut nu ranesc atat de tare precum cele venind din partea persoanei pe care o iubesti. Critica inseamna judecarea partenerului si strigarea verdictului negativ: esti…, esti.. si esti.. esti asa cum nu ar trebui sa fii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sf Filofteia - viața, minunile și cea mai puternică rugăciune către sfânta muceniță Cele 7 pacate capitale - Semnificație și impact în viața creștină Noi știm că îți amintești - un roman scandinav care a făcut senzație, una dintre cele mai bune cărți ale toamnei
Foto: Koto Amatsukami/ shutterstock.com

In momentul in care critici pe cineva implicit ii spui ca tu esti mai bun decat el. In momentul in care critici pe cineva, il faci sa isi piarda din stima de sine si sa isi piarda sentimentul propriei valori. Critica atrage dupa ea durere si suferinta si invinovatire. In consecinta, persoana criticata va dori sa se indeparteze de cel care o critica. Criticam “sperand ca persoana respectiva se va simti rau sau nesigura in ceea ce o priveste, ceea ce va conduce implicit la schimbarea lor in “mai bine”, se arata intr-un articol publicat pe blogul lauraschenck.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri