Auzim aceste cuvinte din partea sotului, a iubitului, a sefului, a prietenilor, a colegilor, din partea rudelor, ori de cate ori ne manifestam frustrarea, supararea sau furia, in legatura cu ceva ce a facut sau spus cineva. De cate ori am auzit aceste cuvinte, ne-am simtit foarte vinovate pentru reactiile noastre. Dar este normal sa simtim aceasta vinovatie?
Yashar Ali este un tanar editorialist de la site-ul The Good Men Project. El se pregateste sa isi lanseze primul e-book intitulat „A Message to Women from A men: You are not crazy — How We Teach Men That Women Are Crazy and How We Convince Women To Ignore Their Instincts. ” („Un mesaj de la un barbat catre femei: Nu sunteti nebune — Cum ii invatam pe barbati ca femeile sunt nebune si cum le convingem pe femei sa isi ignore instinctele”).
Pentru mine a fost ca o eliberare sa citesc articolul lui Yashar Ali, unde acesta face un fel de rezumat al ideilor pe care le-a abordat in e-book-ul sau. Cred ca a fost o eliberarea pentru mine, asa cum a fost pentru alte cateva mii de femei care au promovat articolul pe Facebook, de aceea vreau sa va povestesc si voua cum ne incurajeaza acest tanar barbat.
Femeile si manipulareea emotionala
Yashar Ali crede ca femeile au fost invatate sa creada ca sunt instabile din punct de vedere emotional. „Cand sotul tau ajunge mai tarziu acasa pentru cina, iti spune ceva prin care intentioneaza sa te reduca la tacere: „Inceteaza, exagerezi!”, iar aceasta remarca vine dupa ce tu ai fost prima care a condamnat purtarea sa nesabuita. Aceasta inseamna ca esti manipulata emotional”, explica editorialistul.
Ca sa isi explice mai bine teoria, el introduce expresia „a turna gaz pe foc”.
Aceast termen este folosit de catre profesionistii din domeniul psihiatriei pentru a descrie o purtare manipulatoare folosita pentru a-i determina pe oameni sa creada ca reactiile lor sunt nebunesti. Astfel, termenul se refera la modul in care cineva prezinta informatii false in legatura cu o alta persoana, astfel incat sa altereze perceptia victimei in legatura cu ea insasi.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară