In aceeasi carte, cunoscutul psiholog sesiseaza si explica similitudinea dintre spiritul feminin salbatic care salasluieste in fiecare femeie si femeia-lup: “O femeie este asemenea unui lup: este apriga, isi constientizeaza teritoriul, este gata sa se ofere suport pentru a te sprijini, are o forta a vietii puternica, abilitatea de a da viata, este inventiva, loiala, ratacitoare.”
“Femeile lup si femeile sanatoase impartasesc anumite trasaturi psihice. Sunt inrudite prin insasi natura lor. Sunt curioase, posesoare de forta si de rezistenta. Au abilitatea de a suporta. Sunt intuitive, preocupate de cei mai tineri, de partenerul lor, de grupul din care fac parte. Cu toate acestea, ambele categorii au fost vanate si hartuite si li s-a impus in mod fals sa fie devoratori, sa fie nesincere, agresive, mai putin valoroase decat cei care le-au calomniat. Separarea de natura salbatica feminina atrage dupa sine confuzia… Din aceasta cauza, multe femei gresesc drumul sau se abat de la calea lor naturala…” (Clarissa Pinkola Estes, Women Who Run with the Wolves)
“Nu suntem menite sa fim fiinte firave cu parul fragil si sa nu putem sari, sa nu putem vana, sa nu putem da nastere, sa nu putem crea, sa nu putem crea viata. Separarea de natura sa copilaroasa si zburdalnica face ca personalitatea unei femei sa devina slaba, friabila, anemica, spectrala.”, se specifica in aceeasi carte. Noi suntem de acord... Suntem puternice prin natura noastra.
Cand ajunge insa egoul nostru sa domine natura noastra feminina instinctuala? Cand instinctul innascut, datator de viata si de creativitate, a ajuns sa fie dominat de limite, bariere sau roluri? Cum ajungem sa renuntam la noi insine si la natura noastra instinctuala? Cand?... “Cand o persoana superba vine in viata noastra, iar noi renuntam la orice pentru acea persoana si iesim din scena... Cand ne luam un job pe care il uram pentru banii pe care ii iubim si ne gandim ca prin simplul fapt de a face ceva, viata noastra o sa fie mai buna in mod miraculos. Acestea sunt genul de limite, limitari si constrangeri cu care se lupta oamenii in general. Iar daca nu posezi acest simt al naturii instinctuale, atunci te afli mai degraba in afara propriilor cicluri (prin cicluri intalnim Totul), decat in mijlocul lor.”, explica Clarissa Pinkola Estes in acelasi interviu. “Iar aceste cicluri din viata noastra sunt nasterea, lumina, energia si apoi epuizarea, declinul si moartea. Apoi incubatia si revenirea unei noi vieti. Copiii nostri, munca noastra, iubitii nostri – totul trece prin acest ciclu.”, mai precizeaza autoarea.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri