Din ce in ce mai multe femei atunci cand recurg la o interventie de marire a sanilor, sunt interesate de costul implanturilor si nu de calitatea acestora. Ca urmare, multe clinici recurg la strategii de aplicare a unor implanturi ieftine, pentru a atrage cat mai multe cliente. Un caz mediatizat in ultimele zile este scandalul silicoanelor PIP produse de francezii de la Poly Implants Prothesis. Dr. Calin Dobos, medic estetician la Clinica Hyperion din Galati trage un semnal de alarma si le sfatuieste pe toate femeile sa-si inlocuiasca implanturile de acest tip, cat mai repede posibil.
O estimare realizata de Ministerul Sanatatii din Franta arata ca intre 400.000 si 500.000 de femei (majoritatea din America Latina, Spania si Marea Britanie) sunt purtatoare ale protezelor companiei Poly Implant Prothese (PIP).
Implanturile PIP contin aditivi toxici
Oficial, implanturile PIP se rup foarte usor si contin aditivi toxici care nu sunt compatibili cu organismul uman. Reactiile adverse sunt multiple, de la respingerea materialului de catre corp pana la cazuri de cancer mamar, asa cum s-a intamplat in Franta.
"Nu am utilizat niciodata implanturi PIP sau Rofil pentru marirea sau reconstructia de san. In schimb, am indepartat cateva proteze de silicon produse de aceasta companie, de cand a inceput valul de nformare pe canalele media. Cele mai multe probleme sunt legate de ruptura invelisului si contractia capsulara. Nici una dintre paciente nu avea cancer la san. Nu va impacientati, sfatul meu pentru toate femeile aflate intr-o astfel de situatie este sa isi faca o ecografie mamara si ulterior sa-si schimbe implanturile", a declarat Dr. Calin Dobos, medic estetician in cadrul Clinicii Hyperion din Galati.
In Romania abia acum dupa 1 an de la prima mediatizare, femeile au inceput sa se informeze despre riscurile oferite de aceste tipuri de implanturi si isi manifesta dorinta de a le inlocuri, desi in media apare clar necesitatea schimbarii lor, inca din 2010. "De cand s-au facut ultimele declaratii publice legate de pericolul la care se supun femeile purtatoare de implanturi PIP si Rofil, programarile pentru inlocuire au crescut considerabil", a mai adaugat Dr. Calin Dobos.
Costurile de inlocuire a implanturilor variaza intre 2800 si 3300 de euro in functie de marca utilizata: Mentor, Matrix Natrelle sau Polytech 4TWO. Pretul include corset, internare, controale periodice si pansamente.
Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 10 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice. Dr. Calin Dobos poate fi gasit la clinica Hyperion din Galati si in Bucuresti la Centrul Medical Focus.
Sursa: Comunicat de presa
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară