IN ACEST ARTICOL:
Infectiile urinare joase sunt afectiuni mai frecvente la persoanele de sex feminin si reprezinta inflamatia de natura infectioasa a segmentelor inferioare ale aparatului urinar. Cea mai frecventa dintre aceastea este cistita.
Infectiile urinare joase sunt afectiuni mai frecvente la persoanele de sex feminin si reprezinta inflamatia de natura infectioasa a segmentelor inferioare ale aparatului urinar. Cea mai frecventa dintre aceastea este cistita.

Cum apar infectiile urinare?

Pentru inceput este important sa precizam ca infectiile urinare in adolescenta si la varsta adulta apar mai frecvent la femei. Barbatii pot fi si ei expusi la asemenea infectii, mai frecvent in copilarie si la varste inaintate. La persoanele de sex masculin infectiile urinare apar ca urmare a existentei unor boli ale aparatului urinar. De obicei se asociaza cu malformatii renale, cu modificari anatomice la nivelul aparatului urinar sau cu manevre medico-chirurgicale care pot determina infectarea prin instrumentar (de genul cateterismului vezical).

Femeile pot face in mod frecvent infectii urinare si fara a avea malformatii sau alte probleme renale. Si asta pentru ca uretra la femei este foarte scurta fata de cea a barbatilor. De asemenea, la femei orificiul uretral se afla in vecinatatea orificiului vaginal si a celui anal, asa ca prezenta bacteriilor si a fungilor in aceste zone face posibila trecerea microorganismelor in uretra. Uneori aceste treceri se pot realiza chiar foarte usor, mai ales ca unele bacterii poseda mobilitate (se pot deplasa), cum este Proteus.

Tratamentul corespunzator poate vindeca astfel de infectii, insa de cele mai multe ori sunt boli recidivande ce revin periodic pe parcursul vietii. Adoptarea unor masuri preventive este necesara, avand in vedere ca tratarea lor este de cele mai multe ori un succes temporar.

Iata care sunt masurile pe care le puteti lua pentru a preveni aparitia infectiilor urinare:

1. Apa ajuta la drenarea si curatarea tractului urinar, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca aveti un aport hidric adecvat. Pentru o diureza corespunzatoare beti zilnic unu sau doi litri de lichide.

2. Consumati telina, patrunjel, pepene. Acestea sunt diuretice naturale si ajuta la „spalarea” tractului urinar.

3. Cand simti nevoia de a urina nu amanati. Femeile au tendinta de a termina sarcinile asupra carora lucrau, inainte de a merge la baie. Abtinerea pentru perioade lungi de timp favorizeaza aparitia infectiilor.

4. Alegeti dusul in locul bailor. Desi baile sunt relaxante, pentru evitarea infectiilor urinare este mai bine sa faceti dus.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri