1. Pentru un organism mai sanatos cu o nutritie corecta, inceteaza sa mai mananci la fast-food sau limiteaza consumul de astfel de alimente.
Incearca sa nu te mai lasi vrajita sa reclamele la fast-food-uri si sa iti spui ca meriti un mic rasfat si inlocuieste toata mancarea nesanatoasa pe care o ai in bucatarie cu gustari sanatoase si legume/fructe proaspete. Mai mult, gaseste alte modalitati de a-ti satisface micile placeri si gandeste-te la mancare ca la o sursa de nutritie, nu de satisfacere emotionala.
2. Pentru un organism sanatos cu o nutritie corecta, fa cumparaturi fara sa te uiti la preturi.
Incearca macar o data pe luna, atunci cand faci cumparaturi, sa nu te uiti la preturi. Cumpara lucruri naturale, sanatoase si aratoase. Umple-ti dulapurile din bucatarie si frigiderul cu mancare gustoasa si sanatoasa astfel incat sa nu ai senzatia ca bucataria ta este goala sau ca nu ai ce rontai atunci cand te uiti la un film sau citesti o carte.
3. Pentru un organism sanatos cu o nutritie corecta, limiteaza mesele in oras.
Majoritatea mancarurilor din restaurante contin cantitati immense de sodium, zaharuri sau grasimi. Trebuie sa recunoastem faptul ca exista si cateva mici exceptii, insa acestea nu sunt tocmai usor de suportat pentru buzunarul nostru. Incearca sa petreci astfel mai mult timp cu familia si prietenii dragi gatind mancare sanatoasa ori, atunci cand simti nevoia sa fii singura, umple-ti pauzele facandu-ti o salata de fructe gustoasa!
4. Pentru un organism sanatos cu o nutritie corecta umple-ti frigiderul cu produse de la fermierii locali.
Desi nu arata la fel de bine ca produsele din rafturile supermarketurilor, cele vandute de “taranii din piata” sunt mai sanatoase. Nu numai ca sunt culese proaspat, dar au si un gust mult mai bun in comparatie cu cele congelate. Mai mult, daca nu ai timp destul pentru a le face chiar tu, poti cumpara de la tarani si gemuri, miere, sosuri sau muraturi.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară